RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
PRIPREMNA UTAKMICA

Hrvatske odbojkašice lako pobijedile Argentinke, pokazale su veliku borbenost i odličnu organizaciju

Hrvatske odbojkašice upiale su uvjerljivu pobjedu protiv Argentinki
Piše: HinaObjavljeno: 12. srpanj 2021. 21:37

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u ponedjeljak je u četvrtoj pripremnoj utakmici u Zadru protiv reprezentacije Argentine upisala uvjerljivu pobjedu 3:0 (25:20, 25:21, 25:18). Hrvatske odbojkašice u posljednjoj su pripremnoj utakmici pokazale iznimnu borbenost i odličnu organizaciju igre.

Najbolja igračica na utakmici bila je kapetanica ekipe Samanta Fabris koja je odličnom igrom za Hrvatsku upisala ukupno 20 poena, a slijedila ju je odlična Laura Miloš sa 14 poena. Za Hrvatsku su igrale Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

"Ova pripremna utakmica bila je jako važna za nas. Tokom ove četiri pripremne utakmice puno smo se poboljšali. Igrali smo protiv Argentine koja je jaka ekipa i koja će za svega nekoliko dana igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, te su zaista u najboljoj formi i snazi. Zadovoljni smo ukupnim rezultatom. Nakon prve pripremne utakmice proučili smo svoju situaciju. Shvatili smo da ukoliko igramo protiv Agrentine moramo pokazati jednu drugačiju igru. U ove četiri utakmice zadnji dan smo upisali pobjedu što je važno zbog našeg nivoa igre. Tokom ove četiri utakmice sve igračice su imale priliku biti u igri i pokazati svoje znanje. Sretan sam i zadovoljan svim svojim igračicama koje su zaista pokazale jednu kvalitetnu i dobru igru", kazao je Daniele Santarelli, izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Naše odbojkašice nakon odigranih pripremnih utakmica uživat će u kratkoj ljetnoj stanci. Iduće okupljanje biti će 27. srpnja kada će na "Nebeskoj šetnici" na Biokovu svečano biti predstavljen trofej Europskog prvenstva. Odbojkašice će tada nastaviti pripreme u Zadru te potom od 3. do 10. kolovoza otputovati u Rumunjsku gdje će s domaćom reprezentacijom odigrati četiri zatvorene utakmice i imati jedan zajednički trening. Slijedi povratak u Zadar i posljednje usavršavanje za početak najvažnijeg ovogodišnjeg natjecanja.

Europsko prvenstvo igra se od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će, uz Hrvatsku, igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Linker
24. travanj 2024 02:58