DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
WPS EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatski paraolimpijac Dino Sinovčić osvojio srebrnu medalju na EP na 100 metara leđno

Novi europski prvak je Francuz Laurent Chardard, bronca pripala Talijanu Antoniju Fantinu
Piše: HinaObjavljeno: 16. svibanj 2021. 21:52

Hrvatski paraolimpijac Dino Sinovčić osvojio je srebrnu medalju na 100 metara leđno na WPS Europskom plivačkom prvenstvu koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri.

Sinovčić je osvojio srebro s vremenom 1:16.48, novi europski prvak je Francuz Laurent Chardard koji je isplivao vrijeme 1:16.19, dok je bronca pripala Talijanu Antoniu Fantinu s vremenom od 1:20.77.

"Zadovoljan sam rezultatom i medaljom. Ostvario sam jako dobar, da ne kažem odličan, jer sam prije mjesec dana prebolio Covid-19 tako da sam s ovim rezultatom i medaljom presretan," kazao je 28-godišnji Splićanin koji nije uspio obraniti zlato s EP-a u Dublinu od prije dvije godine.

"Nije tragedija što nisam uspio obraniti zlato iz Dablina. Moj trener Slobodan Glavčić i ja znamo svoj put, a to je uspjeh na paraolimpijskim igrama u Tokiju na koji smo fokusirani i vjerujem da ćemo se veseliti u Japanu," dodao je član PK Mornar.

Sinovčićev trener Slobodan Glavčić nije skrivao svoje zadovoljstvo.

"Namjerno nismo naglašavali Dinine zdrastvene probleme s kojima se susretao poslijednjih mjesec dana, ali ovaj njegov rezultat je na kraju pravo čudo. Sada se okrećemo natjecanju u Berlinu i pripremama u Turskoj, jer je sve podređeno nastupu na POI u Tokiju," kazao je Glavčić.

Sinovčiću je čestitao i v.d. izbornik Igor Berislavić.

"Prije svega velike čestitke Dini Sinovčiću na osvojenoj srebrnoj medalji, čestitke i njegovom treneru Slobodanu Glavčiću i cijelom stručnom timu na odlično odrađenoj pripremi. Ovo je izniman trenutak ne samo za hrvatski plivački sport već i za sport osoba sa invaliditetom. U ovim iznimnim okolnostima koje su na svima nama ostavile traga, pa tako i na Dini koji je prije nepunih mjeseca dana prebolio COVID19, uspjeli smo zajedničkim snagama ostvariti ovaj sjajan rezultat," naglasio je Berislavić.

Danas je nastupao i Matej Petrlić u disicplini 50 metara slobodno osvojivši 12. mjesto s rezultatom 27.54. Matej se nažalost, kroz cijelu sezonu borio sa ozljedama, a otplivao je rezultat 0.2 sekunde sporiji od njegovog osobnog rekorda.

Na prvenstvu u Madeiri nadmeće se 380 paraplivačica i paraplivača iz 47 zemalja.

Linker
30. travanj 2024 23:54