RG/WTT Ppp/wtt
SJAJAN REZULTAT

Hrvatski reprezentativac skinuo još jednog vrhunskog igrača, a sada ga čeka jedan od najjačih u Europi

‘ Sad se prvo treba dobro odmoriti i ujutro pripremiti dobru taktiku‘
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 28. listopad 2021. 22:28

Afrički niz hrvatskog stolnotenisača i dalje traje. Filip Zeljko ušao je u četvrtfinale WTT Contender turnira u Tunisu nakon što je s 3:0 (11, 9, 6) izbacio Brazilca Ishiya.

Naš reprezentativac još jednom je pružio odlične igre, te ‘pomeo’ brazilskog stolnotenisača ne prepustivši mu niti set. To mu je bio treći ‘skalp’ na ovom turniru nad igračima iz Top-a 100 na svijetu.

Naime, Ishiy je trenutno 63. igrač svijeta,a prije toga izbacio je Francuza Akkuzua (82.) i Paragvajca Aguirrea (65.). Uz spomenute, svladao je i Rusa Ismailova (168.) i Indijca Thakkara (135.). U pet mečeva ispustio je tek tri seta. Nije loše za 273. na svijetu, no ne još zadugo.

- Ovo mi je bio najbolji meč na turniru. Dobro sam otvorio susret, prošlo mi je nekoliko backhand paralela i dugi servisi, iako sam do pobjede u prvom setu stigao tek nakon četvrte set lopte - istaknuo je Zeljko te dodao:

- Po drugi put moram mijenjati let, produžiti sobu, a sada ću morati i oprati majice. Ostao sam bez ijedne čiste nakon današnjeg meča ha, ha. Sva sreća pa mi Frane uskoči pa pomaže kod organizacije putovanja i pregovora s hotelom. U nedjelju u 15 sati imam meč u Bundesligi, tako da sam promijenio planove. Sada ću za Frankfurt direktno iz Tunisa.

image
RG/WTT Ppp/wtt

Bundesliga će se još malo strpjeti jer u petak slijedi dvoboj s Nijemcem Franziskom (15.), koji je s 3:1 pobijedio Rusa Grebneva (540). Franziska je jedan od najboljih europskih igrača, aktualni pobjednik Top-a 16.

- Lani sam u ligi izgubio od njega (3:1). Znam ga vrlo dobro, a gledao sam i njegov meč s Grebnevim. Sad se prvo treba dobro odmoriti i ujutro pripremiti dobru taktiku. I, naravno, dati sve od sebe u meču - zaključio je Zeljko.

Linker
26. lipanj 2022 07:21