Borna Rendulić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NAJUSPJEŠNIJA SEZONA

Hrvatski reprezentativac zabio 11 golova i upisao 16 asistencija: ‘Sad su sve opcije otvorene‘

‘Nadam se da ću naći najbolju kombinaciju financija, uloge u ekipi i prilike da se borim za Gagarina‘
Piše: Filip VidakovićObjavljeno: 28. ožujak 2024. 08:36

Iza Borne Rendulića (32) najuspješnija je KHL sezona u do sada, nažalost prekinuta u prvoj utakmici doigravanja protiv Torpeda. Prilikom jednog starta protivničkog igrača naš napadač završio je sa ozljedom lakta. Sreća u nesreći je da nije bilo puknuća, tako da je rehabilitacija već počela.

Rendulić je sezonu počeo u Sočiju gdje se brzo nametnuo u prvog napadača ekipe, stoga nije čudo da je bogati SKA bacio oko na njega i u razmjeni osigurao njegove usluge. Za razliku od Sočija, u novoj momčadi nije sve ovisilo o Renduliću, već je naš reprezentativac bio dio izbalansiranog napada, gdje je tek jedan igrač prešao brojku od 20 golova.

Učinak u 51 utakmici za SKA je 11 golova i 16 asistencija. Kako smo već napisali, ozljeda lakta skratila mu je nastup u doigravanju na tek jednu trećinu...

- Ozljeda se dogodila u najgorem mogućem trenutku. Krenuo sam u prvom napadu i to se dogodi. Na snimci se jasno vidi da me igrač Torpeda lagano sapleće nogom, zbog čega sam nespretno udario u ogradu.

Utješna vijest došla je nakon snimke koja je pokazala da lakat nije puknuo.

- Bio je dislociran, namještali su ga odmah u svlačionici. Nakon što je oteklina splasnula, snimke su pokazale da nema loma.

image

Borna Rendulić

Sopa Images/ddp Usa/profimedia

Iza Borne statistički je najbolja KHL sezona, kako je zadovoljan učinkom u SKA?

- Da sam dobio više minuta na ledu, mogao sam i bolje. Previše oscilacija je bilo u minutaži koju sam dobivao. Neovisno o mojim izvedbama, jedan susret igrao bih 15, 16 minuta, drugi pet, šest.

Znači li to da je na pomolu promjena sredine za sljedeću sezonu?

- Ništa neću znati prije 1. svibnja. Sve opcije su otvorene, nadam se da ću naći najbolju kombinaciju financija, uloge u ekipi i prilike da se borim za Gagarina - zaključak je našeg KHL-ovca.

SKA je tek nešto duže trajao u doigravanju od Rendulića. Nakon što su prošli Torpedo, u konferencijskom polufinalu “brži” je bio Avtomobilist iz Jekaterinburga s ukupnih 4-2 u seriji. Klubu iz Petrovog grada ostaje mala utjeha da je postao najgledaniji hokejaški klub na svijetu s prosjekom od 23.677 navijača u doigravanju.

Rendulić u sezoni 2023/24.

SOČI

16 utakmica - 15 bodova

9 golova/6 asistencija

SKA

52 utakmice - 27 bodova

11 golova/16 asistencija

UKUPNO

68 utakmica - 42 boda

20 golova/22 asistencije

Linker
10. travanj 2024 23:08