Baseball klub Vindija
 SN
BASEBALL

Igrači Vindije krenuli s pripremama za novi sezone, lani su osvojili treće mjesto u Hrvatskoj

Igrači prvog sastava svakodnevno odrađuju treninge u dvorani i teretani, a mlađi i dalje rade online
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2021. 13:42

Prošla natjecateljska sezona u 2020. za Baseball klub Vindija, kao i u svim ostalim sportovima, ostat će zapamćena po nesvakidašnjim događanjima zbog pandemije. Uz neredovito i skraćeno natjecanje, odigrano uz dosta promjena termina i otkazivanja utakmica, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Europi i diljem svijeta, ipak će sezona ostati zapamćena kao uspješnija od ranijih, prvenstveno zbog plasmana seniorske ekipe na 3. mjesto u prvenstvu Hrvatske.

Rezultat je značajniji od same pozicije na ljestvici jer donosi novi zalet, ostvaren s novom, pomlađenom ekipom s igračima iz vlastite škole i na čelu s mladim i novim glavnim trenerom Ninom Kruhekom, koji je također proizašao iz 'Vindi Iso-Sport Škole Baseballa'.

Uoči nove sezone još je uvijek dosta nepoznanica, no ipak su igrači dočekali i prve treninge, pa je tako s dosta kašnjenja počeo i zimski dio priprema, tijekom kojeg će igrači prvog sastava svakodnevno odrađivati treninge u dvorani i teretani, a mlađe kategorije zbog epidemioloških mjera svoj će trenažni dio odrađivati online. Nažalost, zbog epidemiološke situacije izostat će neke od tradicionalnih sportskih manifestija koje BK Vindija organizira tijekom zime, kao što je međunarodni dvoranski turnir, 14. po redu 'Vindija Indoor 2021.' za najmlađu kategoriju igrača do 12 godina starosti, a koji svake godine atraktivnošću i kvalitetnom organizacijom, a pod generalnim sponzorstvom Vindije, privlači ekipe iz regije.

Ipak, u planu su, uz nastupe sa svim kategorijama igrača u domaćem prvenstvu, Kupu i Interligi, i nastupi za seniore na velikom turniru u Austriji, ali i organizacija sportskih manifestacija, kao što su tradicionalni međunarodni turnir za mlađe kategorije 'Vindi Iso-Sport 2021.', pa 'Vindija Open 2021.' za seniorsku kategoriju te Otvoreni dani kluba 'Baseball Sunday 2021'.

Treba spomenuti i da je Hrvatski baseball savez proglasio najbolje igrače u raznim kategorijama, a među njima su se našli i varaždinski baseballaši, potvrđujući tako i dalje kvalitetu rada u BK Vindija. U kategoriji najboljeg udarača među prvih 15 igrača trojica su Varaždinaca, a najbolje plasirani na šestom mjestu je Petar Horvat. U kategoriji najboljeg bacača Marin Farkaš osvojio je 2.mjesto, no kako je ispred njega tek igrač sa stranom putovnicom iz Karlovca, možemo ustvrditi da je Farkaš najbolji hrvatski bacač protekle sezone.

Linker
25. travanj 2024 06:22