Dodjela nagrada pobjednicima prve Hrvatski Telekom e-Lige
 SN
ESPORT SPEKTAKL

Igrajte FIFA-u i osvojite 18 tisuća kuna! Evo gdje se i kako možete prijaviti, rok je do subote u ponoć!

Prvu Hrvatski Telekom e-Ligu pratilo je skoro pola milijuna ljudi, novi turnir ima još više klubova
Piše: SNObjavljeno: 02. travanj 2021. 13:05

Hrvatski nogomet je 2020. godine ozbiljno odškrinuo vrata megapopularne e-sport scene! Nakon što smo prošle jeseni svjedočili revolucionarnom događaju za hrvatski e-sport - Hrvatski Telekom organizirao je e-Ligu, natjecanje u FIFA-i u kojem su se prvi put našla četiri najveća hrvatska kluba Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka, asada kreće novi turnir!

Na prvu Hrvatski Telekom e-Ligu prijavilo se gotovo 900 igrača, a rekordi su padali i u gledanosti: više od 400 tisuća navijača pratilo je cijelu sezonu i humanitarnu utakmicu putem YouTubea i Facebook kanala. No, svi ti rekordi bit će srušeni već tijekom ovog travnja i svibnja. Nova sezona je upravo krenula, a prijave traju do 3. travnja u ponoć na eliga.hr!

IGRAJTE FIFA-u I OSVOJITE 18 TISUĆA KUNA! EVO KAKO

U novoj sezoni ove godine sudjeluje devet klubova: Dinamo, Osijek, Rijeka, Gorica, Istra, Lokomotiva, Šibenik, Varaždin i Slaven Belupo. Očekuje se da će biti probijena i magična granica od tisuću prijavljenih igrača - otvorena su točno 1024 mjesta za prijavu. Polovica njih igrat će za 'nositelje' (momčadi koje su sudjelovale u prvoj Hrvatski Telekom e-Ligi), a druga polovica za nove 'izazivače'. FIFA21 će se igrati na PlayStation konzolama 4 i 5.

image
Pobjednik prvog izdanja Stjepan Brstilo (lijevo)
SN

E-sport doživljava snažnu ekspanziju u svijetu: više od milijardu dolara prihoda u 2020., više od pola milijarde fanova i brojni eminentni europski klubovi koji sa svojim e-momčadima igraju na velikim natjecanjima. Turniri su, dok su okolnosti to dopuštale, punili velike sportske dvorane i odigravali se pred nekoliko desetaka tisuća gledatelja, a danas imaju postojanu publiku od nekoliko stotina tisuća revnih online pratitelja.

IGRAJTE FIFA-u I OSVOJITE 18 TISUĆA KUNA! EVO KAKO

Hrvatski Telekom e-Liga dokaz je da je interes za e-sport i u Hrvatskoj velik. I naši klubovi najavili su razvoj svojih e-sport timova, imamo jednog od najboljih e-sportaša na svijetu, imamo jednu od najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu pa nema niti jednog razloga zašto ne bismo i u e-sportu bili u svjetskom vrhu. Stoga se prijavite i sudjelujte u dramatičnim i spektakularnim obračunima koji nas uskoro očekuju!

FIFA 21 SPEKTAKL U HRVATSKOJ: PRIJAVI SE

Prijave za sudjelovanje na drugu Hrvatski Telekom e-Ligu traju do 3. travnja do ponoći. Prijavi se na www.eliga.hr. Vidimo se na terenu!

Prve utakmice će se igrati od utorka, 6. travnja do petka, 9. travnja u 17:30 te u subotu i nedjelju 10. i 11. travnja u 14:00 sati.

Veliko finale druge Hrvatski Telekom e-Lige održat će se 5. lipnja 2021. godine. Nagradni fond iznosi 18.000 kuna, tako da će pobjednik osvojiti 10.000 kuna, drugoplasirani 5.000 kuna, trećeplasirani 2.000 kuna, a četvrtoplasiranog očekuje nagrada u iznosu od 1.000 kuna.

Usto će svakog tjedna natjecatelji putem društvenih mreža moći osvojiti vrijedne i atraktivne nagrade, među kojima su i PlayStation 5, specijalizirani gaming monitor, dresovi i vaučeri za igre.

Linker
16. travanj 2024 17:44