Rob Burrow i njegova supruga Lindsey

 LEE MCLEAN/SWNS/SWNS/PROFIMEDIA
TUŽNA SUDBINA

Igrao je za Englesku, a nakon karijere saznao je strašnu vijest: Ima 45 kilograma, sa suprugom priča o sprovodu

Postao je klupska legenda nakon što je za Leeds igrao dugih 16 godina, osvojivši osam naslova
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2023. 06:51

Godine 2019. Robu Burrowu dijagnosticirana je bolest motornog neurona (MND). Bivši igrač ragbija, koji je 16 godina nastupao za klub Leeds Rhinos, ali i 15 puta za englesku reprezentaciju, danas živi potpuno drugačiji život zbog teške bolesti.

Naime, 40-godišnjak iz Derbyshirea trenutačno ima oko 45 kilograma i ne može komunicirati, a jede samo tekuću hranu koju mu na žlicu daje supruga Lindsey. U prvotnoj dijagnozi liječnici su mu predviđali još dvije godine života, a osim očiju, ne može svojevoljno micati ostale dijelove tijela.

image

Rob Burrow s loptom u ruci za vrijeme igračke karijere

MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Mislim da mu ne može biti gore - priznala je supruga, koja je u razgovoru za The Mirror otkrila i kako je s Robom pričala o njegovim posljednjim željama u životu.

- Znam kakvu bi glazbu volio na sprovodu, veliki je obožavatelj Michaela Jacksona. Rob često govori kako sam još mlada, da bih trebala pronaći nekog drugog, samo želi da budemo sretni - rekla je supruga s kojom Rob ima dvije kćerke i jednog sina.

Na nedavnom maratonu u Leedsu, Roba su na rukama nosili kroz ciljnu ravninu uz velike ovacije publike, a kroz utrku su ga gurali u kolicima.

image
DANNY LAWSON/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image
DANNY LAWSON/PA IMAGES/PROFIMEDIA

U ragbijaškoj karijeri osam puta osvojio je englesku Superligu.

Linker
25. travanj 2024 12:31