Arhiva
 NIKSA DUPER/CROPIX Cropix
KOBNI WAZARI

Impresivan završetak hrvatske nade u Tokiju, a onda nesretan poraz: Karla ispala s Olimpijskih igara

Karla Prodan pred kraj je prvog meča slavila wazarijem, a onda u drugom nesretno izgubila
Piše: Dean Bauer/SNObjavljeno: 29. srpanj 2021. 04:37

Hrvatska džudašica Karla Prodan svoj je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju okončala porazom u osmini finala u kategoriji do 78 kilograma.

Nakon što je u 1. kolu wazarijem svladala Crnogorku Jovanu Peković, u osmini finala uspješnija od 22-godišnje Splićanke bila je iskusna 33-godišnja Kubanka Kaliema Antomarchi.

Druga hrvatska judašica u Tokiju na impresivan je način prošla u 2. kolo kategorije do 78 kg. Plavokosa Splićanka je wazarijem (bacanjem) 19 sekundi prije kraja pobijedila Jovanu Peković iz Crne Gore, te se plasirala u osminu finala. Borba je bila obostrano naglašeno puna opreza, čak štoviše u tolikoj mjeri da je sudac obje judašice istodobno javno opominjao zbog neaktivnosti, izbjegavanja osnovnog stava, držanja.


U završnici je međutim Karla Prodan krenula u napad, odlična uhvatila, te bacila Crnogorku na tatami i zadržala ju u tom položaju, izvukavši nogu ispod nje samo je potvrdila wazari.

Bio je to vrlo lijep početak dana za našu Karlu koja je, međutim, za sljedeću suparnicu imala vrlo jaku natjecateljicu, Kubanku Kaliemu Antomarchi, brončanu sa SP-a prije četiri godine, te višestruku osvajačica medalja na panameričkim igrama i prvenstvima.

Karla je istina uspjela odvući borbu do zlatnog boda ili tzv. "golden scorea", no ondje je jedan wazari presudio u korist Antomarchi i ostadosmo i bez druge hrvatske judašice u Tokiju. Sutra će, u petak na tatami još samo Ivana Maranić. Naša teškašica (iznad 78 kg) ima izrazito težak ždrijeb, te već u prvom kolu ide na Litavku Sandru Jablonskyte.

Linker
19. travanj 2024 23:19