MARIJA PIROSHKI
JEDINSTVENO ISKUSTVO

Impresivni prizori: biciklisti na Rabu startali utrku iz trajekta

Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila 4Islands MTB race kao dio svoje Epic series
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 21. travanj 2023. 01:48

Hrvati briljiraju na brdskoj utrci 4Islands, Roko Fržop i Kristina Lukačević u mix kategoriji zauzeli prvo mjesto, dok su Marin Deković i Mario Šubr u cilj došli treći u masters men kategoriji.

U mjestu Rab završena je druga etapa utrke 4Islands MTB stage race, jedne od sedam najjačih utrka u brdskom biciklizmu, ali zasigurno jedne od najatraktivnijih na svijetu jer se vozi predivnim predjelima Krka, Raba, Cresa i Lošinja.

Jedinstveni početak utrke, iskustvo kakvo nitko drugi ne nudi, imali su natjecatelji u Loparu, koji su krenuli s trajekta u dionicu dugačku 76 kilometara i 1300 metara uspona. Druga etapa, koja je označena kao najbrža krenula je iz Lopara, preko Rajske plaže, Fruga i Kalifronta do završnice u mjestu Rab. Na ovoj dionici pruža se nevjerojatan pogled na Jadransko more i Velebit, a zatim slijede livade i farme ovaca s nevjerojatnim pogledima koje natjecatelji mogu doživjeti samo na Rabu.

image
Vedran Metelko

- Ova utrka se savršeno uklapa u Epic series. Ovaj događaj je odlično organiziran i vjerujem da nije bilo lako uskladiti promjene hotela, brodova, transfera, trajekata. Sjajno se provodim iz razloga jer je potpuno drugačije nego igdje drugdje - rekao je austrijski biciklist, Georg Egger.

Sjajni rezultati hrvatskog tima se nastavljaju i u drugoj etapi. HUSQVARNA MIX Team, Roko Fržop i Kristina Lukačević s vremenom 3:25:57 ponovno su zauzeli prvo mjesto u kategoriji mix.

- Izgleda da je i Rab naš sretan otok! Prošlo je sve po planu, bez nekih grešaka. Dobre su noge bile i odnijeli smo pobjedu nakon što smo trijumfirali u prologu i u prvoj etapi na Krku. Sunce i vrijeme nas je poslužilo danas, tako da smo uživali više nego prva dana kada je bilo nešto oblačnije. Čeka nas paklen dan na Cresu, treba to preživjeti i onda se nadam da ćemo malo više uživati na Lošinju - rekao je Roko Fržop.

image
Ivan Sardi

Još jedan hrvatski tim se našao na postolju, u kategoriji Amateurs Men. Igor Acs i Vanja Somodi iz tima Megatrend zauzeli su treće mjesto.

Treća etapa nastavlja se na otoku Cres, a natjecatelji će proći Merag, Valun, Ustrine i završiti u Cresu.

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje se od prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila "4Islands MTB race" kao dio svojih Epic series uz ostalih sedam utrka.

image
Marija Piroshki

image
Vedran Metelko

image
Vedran Metelko

image
SAMIR CK

Linker
19. svibanj 2024 18:20