ANDY HOOPER/DMG MEDIA/PROFIMEDIA
LUDIH SEDAM GODINA

Ispovijest najboljeg na svijetu: ‘Opijao sam se, padao u nesvijest i postao neugodna osoba‘

‘Tako mi je drago da su ti dani iza mene. Ne prepoznajem sebe iz tih dana‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 13. svibanj 2023. 07:05

Sedmerostruki svjetski prvak i najbolji profesionalni igrač snookera Ronnie O‘Sullivan (47) nedavno je za BBC otvorio dušu oko problema s alkoholom i drogom kojih je imao prije nego li je 2001. osvojio prvi naslov. Problemi su kako i sam Englez kaže, počeli kad je njegov otac 1992. osuđen na doživotan zatvor. Ronnie Senior odslužio je 18 godina prije nego što je pušten u studenom 2010. godine. U svojoj novoj autobiografiji O‘Sullivan je napisao: ‘‘Tada je počelo ludih sedam godina. Opijao sam se, padao u nesvijest i postao neugodna osoba.‘‘

- Nisam bio usredotočen na snooker. Imao sam ozbiljnih problema i vježbanje je palo u drugi plan. Kao da sam potratio gotovo deset godina - nastavlja O‘Sullivan koji je dalje objasnio kako je postao tjeskoban kada se pokušavao družiti s ljudima, napominjući da bi "trčao u kut" kada bi bio okružen s puno ljudi.

image
RICHARD SELLERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

- Izgubio sam svoju osobnost i samopouzdanje i trebao sam uzimati supstance kako bi se riješio te neugodnosti. Tako mi je drago da su ti dani iza mene. Ne prepoznajem sebe iz tih dana...

Danas na snooker gleda kao "veliki bijeg od stvarnosti", s dvoranama kao mjestom na koje ide osjećati smireno i opušteno. Bijeg od neurednog života pronašao je i u trčanju. Govori kako jutro započinje trčanjem, a alkohol je stvar prošlosti.

- Ne želim biti u blizini pijanih ljudi. Radije bih bio u krevetu i gledao Netflix. Moje sretno mjesto je ranojutarnje trčanje.

Linker
01. svibanj 2024 12:34