Bobana Momčilović Velićković (lijevo)
 SCREENSHOT: TWITTER
VELIKA TRAGEDIJA

Ispovijest supruga srpske sportašice koja je preminula nakon što je rodila: ‘Podnosim kaznenu prijavu!‘

Nesretna sportašica umrla je u 31. godini života, a njezin muž smatra da je liječnik pogriješio...
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2020. 16:58

Bobana Momčilović Veličković, reprezentativka Srbije u streljaštvu, preminula je prije četiri dana u 31. godini života, a vijest o njezinoj smrti glasno je odjeknula. Razlog su, navodno, komplikacije nakon porođaja. Umrla je 20 dana nakon porođaja, a Miroslav Momčilović, njezin suprug, progovorio je o velikoj tragediji u razgovoru za Kurir.

Miroslav Momčilović je podnio i kaznenu prijavu zbog sumnje da mu supruga nije liječena kako treba.

"Bobana je imala liječnika koji je vodio trudnoću. On se zove Zoran Roško i liječnik je u privatnoj poliklinici Đoković i općoj bolnici u Zaječaru. Iskreno mu je vjerovala. Porođaj je obavljen 1. lipnja carskim rezom", započeo je priču Miroslav Momčilović.

"Sljedećeg sam jutra kontaktirao s liječnikom jer mi se Bobana nije javljala, a on mi je rekao da je imala povišen tlak. Rečeno mi je da ujutro donesem magnezij, jer ga nema, a potreban joj je", dodao je suprug preminule streljačice.

View this post on Instagram

#happyanniversarymylove ❤️❤️❤️

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on

Ona je ostala u Zaječaru sljedećih dana.

"Djelovala mi je dosta konfuzno, vidio sam ju i bila je u nekom stanju koje ne mogu ni opisati. Žalila se na glavobolju kao na dan kada je rodila. Nastavio sam inzistirati da je prebacimo u Beograd, ali liječnik je konstantno odbijao moj prijedlog i govorio bit će sve riješeno za dan, dva.

U međuvremenu se situacija promijenila i Bobana je prvo prebačena na interni odjel, a ubrzo je donesena i odluka da se prebaci u Beograd.

"To je bilo u subotu ujutro. Kada sam došao u bolnicu rekli su mi kako mora obaviti CTG glave. Poslije nekog vremena su mi rekli i da ima edem na mozgu i da je kritično", objašnjava Miroslav Momčilović. Onda je uslijedila prva borba za oporavak za koju Momčilović kaže da je odrađena maksimalno profesionalno.

"Liječnici su se sigurno dva i pol sata borili da je stabiliziraju. Doktori iz Zaječara koji su bili u pratnji bili su vidno uznemireni, a ja sam im se zahvalio što su je održali na životu do Beograda. Uspjeli su je stabilizirati i rekli da ide odmah na CT glave, a odatle na intenzivnu njegu. Želim zahvaliti svim liječnicima u Beogradu jer od trenutka kada smo došli u glavni grad dobila je najbolju moguću njegu. Doslovno su joj produžili život za dva tjedna".

Nakon kratke stabilizacije uslijedio je šok.

"Poslije dva dana, odnosno tijekom noći, doživjela je metabolički šok, pala u komu i to je bilo to. Intubirali su je, a koliko je ozbiljno bilo najbolje se vidi iz toga što su nam taj dan rekli da će teško preživjeti noć. A ona se borila i živjela još sedam, osam dana "

Nakon svega Miroslav objašnjava zašto smatra kako mora podnijeti kaznenu prijavu.

"Meni Bobanu nitko neće vratiti, ali ne želim da se ovo ikad nekome ponovi! Vjerujem u pravosuđe i zdravstveni sustav da će istragu odraditi kako treba. Ja ne tvrdim da je bilo pogrešaka, ali smatram kako postoje jasne sumnje da Bobana nije pravilno liječena i da njenu trudnoću njezin doktor nije pratio i kontrolirao na pravilan način, tj. da prije svega nije kontrolirao i spriječio povišen krvni tlak. A od početka je morao znati i biti detaljno upoznat s Bobaninim zdravstvenim stanjem, budući da je još od listopada 2019. taj isti doktor pratio Bobaninu trudnoću. Postoji osnovana sumnja da je uslijed tih propusta Bobana preminula, rekao je Miroslav Momčilović.

Otkrio je i kako je protekao posljednji razgovor s voljenom suprugom.

"U petak navečer smo se čuli zadnji put. Rekao sam joj da se naš pas Bleki opet dosađuje. Nasmijala se...I onda je bilo 'Volim te, ljubim te' I to je bilo to", zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 03:32