Ivica i Calliste Antoine

 TRANSAT JACQUES VABRE
‘POVIJESNIM PUTEVIMA KAVE‘

Ivica kupanjem započeo plovidbu preko Atlantika: ‘Bilo je to moje prvo pravo kupanje na pramcu...‘

Jedan od onih koji je Ivici preko društvenih mreža poželio dobro more je i Antoine Deneriaz
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 07. studeni 2021. 20:56

U nedjelju u 13.27 iz francuskog Le Havrea startalo je 15. izdanje čuvene jedriličarske utrke za dvojce Transat Jacques Vabre, a prvi put "povijesnim putevima kave" plovi i jedan Hrvat - Ivica Kostelić na brodu Croatia Full of Life.

Ivica se natječe u klasi 40, a ovogodišnji Transat Jacques Vabre odredište ima na Martiniku u Karipskom moru.


- Dobro smo startali s 20 čvorova sjeverozapadnjaka te smo se borili uz vjetar do prve oznake, a zatim smo postavili Code 0 za nastavak do Etretata. Bilo je to ujedno i moje prvo pravo kupanje na pramcu u transatu, ali smo uspješno napredovali šest pozicija prije nego što smo napravili okret kod Etretata. Sad nastavljamo uz vjetar prema Barfleuru, na 11. poziciji. Trenutni vjetar je 20 čvorova uz kurs postavljen na 295°. Sve je u redu na brodu - prvo je javljanje Ivice nakon starta plovidbe preko Atlantika.

image

Croatia Full of Life je zaplovila prema Martiniku

TRANSAT JACQUES VABRE

Ivičin co-skipper na ovoj utrci je Francuz Calliste Antoine, pred njima je 4600 milja plovidbe preko Atlantika, a očekuje se da će brodovima Ivičine klase trebati između 17 i 22 dana do cilja.

Jedan od onih koji je Ivici preko društvenih mreža poželio dobro more je i Antoine Deneriaz, olimpijski pobjednik u spustu u Torinu 2006.

Linker
04. svibanj 2024 07:16