SN ARHIVA
LAUREATI POD MARJANOM

Izabrani su najbolji sportaši Splita za prošlu godinu, titule u rukama borkinja i jedriličara

Najbolje sportašice su Karla Prodan i Matea Jelić, a najbolji sportaš Tonči Stipanović.
Piše: HINAObjavljeno: 04. ožujak 2021. 17:16

Splitski savez športova proglasio je najbolje sportaše Splita u prošloj godini, najbolje trenere, klubove kao i perspektivne sportaše, a nagrade su odnijeli jedrenje, taekwondo i judo te nogomet i kuglanje.

Najbolje sportašice Splita za 2020. godinu su Karla Prodan i Matea Jelić. Prodan, članica Judo kluba Pujanke koja je osvojila 3. mjesto na Europskom prvenstvu za seniorke u kategoriji do 78 kg i 2. mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke (U-23) u kategoriji do 78 kg je zajedno s Jelić podijeila titulu najboje sportašice Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora za 2020. godinu. Matea Jelić iz Taekwondo kluba Marjan je bila druga na Europskom prvenstvu za seniorke u kategoriji do 67 kg.

Najbolji sportaš Splita za 2020. godinu je Tonči Stipanović iz Jedriličarskog kluba Mornar koji je osvojio 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u klasi Laser i bio proglašen najboljim sportašem Hrvatske za 2020. u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najbolja muška momčad Splita za 2020. godinu je Kuglački klub Mertojak koji su izborili nastup u Final four lige prvaka te su osvojili drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske. Najbolji trener ženskih kategorija Splita za 2020. godinu su Vladimir Preradović iz Judo kluba Pujanke, trener Karle Prodan i Barbare Matić, te Toni Tomas iz Taekwondo kluba Marjan, trener Matee Jelić.

Najperspektivnija sportašica Splita za 2020. godinu je Petra Marendić iz Jedriličarskog kluba Mornar, koja je osvojila prvo mjesto na EP u klasi Laser 4.7 u kategoriji do 16 godina. Najperspektivniji sportaš Splita za 2020. godinu je Roko Bošković iz Hrvatskog veslačkog kluba Mornar koji je bio treći na Europskom juniorskom prvenstvu u samcu. Najbolja ženska ekipa Splita za 2020. godinu je Ženski nogometni klub Split koji je sudjelovao u Ligi prvaka i osvojio Prvenstvo Hrvatske.

Najbolji trener muških kategorija Splita za 2020. godinu je Jozo Jakelić iz Jedriličarskog kluba Mornar, trener najbojeg hrvatskog sportaša u 2020. godini Tončija Stipanovića.

"Iznimna mi je čast što sam opet dobio ovu nagradu za najboljeg sportaša najsportskijeg grada na svitu i idemo dalje. Nadam se još koji put ući kao kandidat u ovaj izbor i pobijediti. Svim sportašima u ovoj godini želim da budu zdravi i uspješni, nadam se da ćemo se svi sresti na Olimpijskim igrama koje su još jednom pod velikim upitnikom", kazao je Tonči Stipanović na proglašenju u ŠC Gripe koje je održano u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

.Karla Prodan je zahvalila Splitskom savezu športova što je prepoznao njene rezultate, trud i odricanja. "Počašćena sam i željela bi čestitati Matei Jelić koja je također imala sjajnu 2020. godinu i baš njoj zaželjeti puno uspjeha i da nastavi s dobrim rezultatima u ovoj godini. Svim sportašima također želim uspješnu 2021. godinu, da budu uspješni na Olimpijskim igrama, a svima ostalima hvala što prate moje rezultate, što im se raduju", kazala je Prodan.

"Zahvalna sam što sam sportašica Splita, ovo mi je treća godina zaredom i već sam ponosna i osjećam se kao da ovom gradu pripadam više nego ikad. Također, ove godine sam bila i najbolja hrvatska sportašica, i to mi je samo veći motiv i želja za trenirati, puno raditi. Nadam se da ću biti zdrava i da ću moći trenirati i raditi jako kao i do sada", istaknula je Matea Jelić.

Linker
31. siječanj 2023 08:17