Nenad Šoštarić

 Sportske novosti
PODCAST SN

Izbornik Hrvatske uoči 70. izbora najboljih sportaša progovorio o tajni uspjeha perjanice ZG sporta

U Podcastu SN gostovali su Nenad Šoštarić i Klaudija Bubalo, proslavljena hrvatska rukometašica
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. prosinac 2021. 19:44

Sportske novosti 70. put biraju najbolje sportaše Hrvatske. Izbor najboljih pogledajte u nedjelju na HTV2 u 12 sati.

Ususret 70. Sportašu godine napravili smo u našem studiju i drugu emisiju u kojoj smo imali i dva uvažena gosta. Izbornik rukometne reprezentacije i trener Lokomotive Nenad Šoštarić, te Klaudija Bubalo, direktorica Lokomotive, nekad vrsna rukometna reprezentativka.

Klaudiju Bubalo i Nenada Šoštarića nismo odabrali slučajno. Lokomotiva je apsolutna perjanica zagrebačkog sporta kad su u pitanju ekipni sportovi. Na krilima igračica Lokomotive rukometašice Hrvatske su prošle godine osvojile broncu na Europskom prvenstvu, a Lokosice su ove godine uspjele izboriti plasman u Europsku ligu, ili kako je kolega Dražen Pinević u emisiji primijetio "u malu Ligu prvaka".

"Tajna našeg uspjeha? Odbijamo prihvatiti da nismo važan dio našeg društva, da nismo priznati i da nemamo pravo na uspjeh", skoro su pa na isti način rekli Klaudija i Nenad.

Dakako da aludiraju na uvjete u kojima živi i radi Lokomotiva.

"Ne samo Lokomotiva, nego praktički kompletan hrvatski sport. Pa mi dva do tri mjeseca u godini nemamo gdje trenirati, jer nam uzmu dvoranu za kojekakve priredbe. Mi u siječnju igramo Europsku ligu, a trenutačno treniramo na pola terena u dvorani 3 Doma sportova. I nikoga nije briga za to", kaže Šoštarić.

"Nama je plasman u tu Europsku ligu samo donio glavobolju i financijske probleme. Mi sad moramo pronaći oko 100.000 eura kako bismo mogle odigrati šest utakmica u skupini. Moramo iznajmiti i podlogu za igranje utakmica, jer svoju nemamo", požalila se Bubalo.

Kad smo se dotakli statusa sporta u Hrvatskoj, Nenad Šoštarić izrekao je jednu veliku istinu.

"Pričam s kolegicom iz Mađarske i pitam je kako je moguće da oni imaju tako dobre uvjete za rad? A on mi kaže - mi u Mađarskoj od sportaša radimo idole za djecu, a vi u Hrvatskoj ih uništavate."

Prisjetila se Klaudija i vremena kad je kao vrlo mlada igrala za Lokomotivu još u Jugoslaviji.

"Imala sam 22 godine kada sam kao igračica dobila stan od Grada. Nas pet iz kluba je dobilo stan. Imale smo status, bile smo priznate i bio nam je užitak igrati i trenirati. Danas su sportašice u Hrvatskoj bez ikakvog statusa. Što se promijenilo u međuvremenu? Ne znam, ali priznajem da su i sportaši dijelom krivi za to, jer nema zajedničke borbe, nego svatko gleda samo svoje interese."

Šoštarić je po pitanju trenera bio jasan.

"Mi treneri smo zadnja rupa na svirali."

Obavezno pogledajte video s gostovanjem Klaudije Bubalo i Nenada Šoštarića. Rekli su još jako puno toga zanimljivog:

Linker
24. travanj 2024 20:12