Hrvatska futsal reprezentacija ide na Euro, a izbornik Mavrović je objavio konačan popis

 VLADO KOS/CROPIX
CILJ PLASMAN U ČETVRTFINALE

Izbornik odlučio tko ide na Euro: ‘Imali smo problema s ozljedama i bolešću, situacija nije bajna‘

Izbornik hrvaske futsalske reprezentacije je objavio konačni popis putnika na Europsko prvenstvo
Piše: HinaObjavljeno: 18. siječanj 2022. 11:47

Izbornik hrvatske futsalske reprezentacije Marinko Mavrović objavio je konačni popis igrača za Europsko prvenstvo u Nizozemskoj, koje se održava od 19. siječnja do 6. veljače, priopćio je u utorak Hrvatski nogometni savez. Hrvatska reprezentacija u srijedu, 19. siječnja, leti za Amsterdam, gdje će odigrati prve dvije utakmice u skupini, protiv Poljske (21. siječnja) i Rusije (25. siječnja). Treću utakmicu u skupini Hrvatska igra u Groningenu protiv Slovačke (29. siječnja).

“Nažalost, imali smo određenih problema uoči objave konačnog popisa igrača za Euro. Ostali smo bez Luke Perića, koji je dobio anginu i nije mogao biti s nama na završnim pripremama, Tihomir Novak još uvijek liječi ozljedu mišića, ali vjerujem da će ga naša liječnička služba osposobiti do prve utakmice s Poljskom. Čekamo tijekom dana negativan test Darija Marinovića, koji je prije okupljanja bio pozitivan na koronavirus. Vjerujem da će i u njegovom slučaju sve biti u redu i da će igrati protiv Poljaka. Sve u svemu, situacija nije bajna s obzirom na to da se radi o trojici stožernih reprezentativaca, ali nećemo kukati. Odlazimo u Nizozemsku puni samopouzdanja, imamo kvalitetu za plasman u četvrtfinale, što i jest naš primarni cilj”, rekao je izbornik Mavrović.

Hrvatskoj je ovo šesti nastup na EP u futsalu, a na popisu izbornika Mavrovića su: Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum) i Maro Đuraš (Square).

S reprezentacijom će u Nizozemsku putovati Ante Piplica (Futsal Dinamo) i Duje Kustura (Olmissum) u statusu rezervnih igrača, koji će popuniti kadar ukaže li se za tim potreba zbog ozljeda ili bolesti pojedinog igrača s osnovnog popisa.

Na EP u Nizozemskoj sudjeluje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine, a dvije najbolje iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Linker
01. lipanj 2023 18:04