Jevgenij Rilov

 EVGENY BIYATOV Sputnik Via Afp
VEĆ SU GA SUSPENDIRALI

Izopćeni dvostruki olimpijski pobjednik veliča Putina: ‘Voli moju zemlju i ne dopušta da se pojave oblaci...‘

U ožujku se pojavio na Putinovom tulumu na Lužnjikiju, a sad se opet javio...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2022. 12:03

Suspendirala je Svjetska federacija vodenih sportova (FINA) iz svih natjecanja nedavno Rusa Jevgenija Rilova. Dvostruki olimpijski pobjednik se, naime, u ožujku našao na skupu podrške ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, kada je ovaj organizirao tulum, ni manje ni više već na stadionu Lužnjiki, mjestu gdje smo igrali finale SP-a protiv Francuske. Ondje se partijalo u povodu godišnjice ruske aneksije Krima, a sve je nekako išlo i uz početnu fazu agresije na Ukrajinu. Zabavni program, pjesma i ples, pa red Putinovog govora... Sve je to Rilov u društvu osvajača medalja iz raznih sportova poput gimnastike i umjetničkog klizanja gledao, sve je to podržavao...

Suspenziji FINA-e prethodilo je otkazivanje sponzorskog ugovora s proizvođačem sportske opreme Speedo, a Rilov tu nije stao. U povodu Dama pobjede nad fašizmom oglasio se na svom Instagramu gdje je opet dao podršku Putinu i svemu onome što ovaj čini.

- U Drugom svjetskom ratu izgubili smo 52 milijuna ljudi, više nego svi ostali zajedno. Zbog toga trebamo pamtiti ovaj dan, dan koji simbolizira najveći gubitak koji je neka zemlja pretrpjela. Zato se ne sramim što sam Rus. Ponosno vadim svoju putovnicu na putovanju, drago mi je što sam građanin velike zemlje! I podržavam svog predsjednika, koji voli moju zemlju i ne dopušta da se oblaci pojave na našim granicama. Ne želim slaviti jer naši momci i sada umiru, ali pamtiti moramo i održati paradu - napisao je Rilov.

Linker
23. travanj 2024 09:14