Šime i Mihovil Fantela
 - Afp
TREBAJU SE POPRAVITI

Jake hrvatske uzdanice zasad korektne, minus nije velik, no za medalju u Tokiju morat će još bolje

Jedan član naše posade ima veliko iskustvo i olimpijsku medalju, znat će se nositi s pritiskom.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. srpanj 2021. 08:58

Šime i Mihovil Fantela nalaze se na 10. mjestu u ukupnom poretku u klasi 49er nakon što su u srijedu odjedrena tri plova, a još su u zaostatku za dva, jer je prvog dana zbog manjka vjetra odrađena samo uvodna regata. Zadarska braća su u srijedu upisala prosječne plasmane (14, 7, 12) i sigurno će se morati popraviti u nastavku natjecanja ukoliko žele konkurirati za medalju. Nije to nekakav veliki minus, ali flota od devetnaest posada iziskuje vrhunske plasmane. Srećom, ima još dosta do kraja, osam regata do plova za medalje. U Šime je veliko iskustvo, on je zlatni s Igara u Rio de Janeiru u klasi 470, zna se nositi s pritiskom.

Vodeći su Britanci Dylan Fletcher i Stuart Bithell (7), slijede ih Španjolci Diego Botin i Iago Lopez Marra (8), a treći su Australci Will i Sam Phillips. Olimpijski pobjednici iz Brazila, Novozelanđani Peter Burling i Blair Tuke su na 5. mjestu s 13 negativnih bodova.

U srijedu su pobjeđivali Botin i Lopez, pa braća Phillips i na kraju Fletcher i Bithell.

Poredak (nakon 4 plova): 1. Fletcher, Bithell (Velika Britanija) 7, 2. Botin, Lopez Marra (Španjolska) 8, 3. Phillips, Phillips (Australija) 12, 4. Lambriex, Van Vugt (Nizozemska) 12, 5. Burling, Tuke (Novi Zeland) 13, 6. Warrer, Jensen (Danska) 14, 7. Bildstein, Hussl (Austrija) 20, 8. Heil, Ploessel (Njemačka) 21, 9. Lima, Jorge (Portugal) 21, 10. Fantela, Fantela (Hrvatska) 23.

Linker
23. travanj 2024 15:05