KREMLIN.RU/EAST2WEST NEWS/PROFIMEDIA Kremlin.ru/East2west News/Profimedia
BIVŠA PRVAKINJA

Javila se navodna Putinova ljubavnica: ‘Situacija u Jugoslaviji ih nije brinula, ali sada su ljuti, sramota‘

Za Alinu Kabajevu dugo vremena tvrde da je u vezi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 03. ožujak 2022. 22:09

Alina Kabajeva (38), olimpijska pobjednica iz Atene 2004. i deveterostruka svjetska prvakinja u ritmičkoj gimnastici, izjavila je da je odnos međunarodnih sportskih organizacija prema Rusiji najsramotnija stranica u povijesti svjetskog sporta.

Kabajeva je gomilom teških riječi napala čelnike svjetskog sporta koji ovih dana izbacuju ruske sportaše s najvećih natjecanja, ali teško je od nje i bilo očekivati drugačiji stav jer za one koji su zaboravili, radi se o ženi za koju već godinama traju nagađanja da je u vezi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, štoviše i da mu je rodila već nekoliko djece.

Naravno, to nikada nije potvrđeno jer Putinov privatni život je strogo čuvana tajna u Rusiji. Štoviše, kad je Moskovski Korrespondent 2008. objavio da je Kabajeva zaručena za Putina, priča je odmah demantirana, a dnevnik je - ugašen.

image
KREMLIN.RU/EAST2WEST NEWS/PROFIMEDIA Kremlin.ru/East2west News/Profimedia

Uglavnom, Kabajeva se nije mogla suzdržati nakon objave vijesti da je ruskim i bjeloruskim sportašima zabranjen nastup na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

- Vjerujem da nikada nije bilo sramotnije stranice u povijesti svjetskog sporta. Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već duže vrijeme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se više i ne skriva. Njihova 'briga' za svijet licemjerna je kao i borba za čisti sport - rekla je Kabajeva koja je zbog korištenja dopinga 2001. ostala bez pet zlatnih medalja sa SP-a.

Dnevnik Sport Express prenio je i nastavak njezinih "mudrosti".

- Nisu se brinuli i nisu izbacili iz natjecanja nijednu državu koja je sudjelovala u uništavanju stotina tisuća civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. No, sportski dužnosnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila zaštititi Donbas i Lugansk od nacista.

Linker
18. travanj 2024 23:34