Tin Srbić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
KRENUO PO MEDALJU

Jedan od najjačih hrvatskih aduta otputovao na OI: ‘Volio bih sresti Đokovića, barem na pola minute...‘

‘Moj sportski i životni san je bio doći na Olimpijske igre. Znam da sam među favoritima...‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 16. srpanj 2021. 19:53

Hrvatska olimpijska ekspedicija u Japanu polako postaje sve brojnija. U petakje put Tokija krenulo i dvoje hrvatskih gimnastičara, Tin Srbić i Ana Đerek sa svojim trenerima Lucijanom Krceom i Miroslavom Končarevićem.

Hrvatska ima jednu olimpijsku medalju u gimnastici, zahvaljujući Filipu Udeu koji je bio srebrni na konju s hvataljkama u Pekingu 2008. Hoće li nam Azija ponovno biti sretna? Imamo jakog aduta u Tinu Srbiću, svjetskom prvaku na preči iz 2017. i aktualnom doprvaku, no gimnastika je sport u kojem i najmanja sitnica može značiti pad, tako da od dečka iz Dubrave nećete čuti velike najave.

- Cilj mi je opustiti se i jednostavno dati sve od sebe, onda znam da sam dovoljno dobar da uđem u finale. Moj sportski i životni san je bio doći na Olimpijske igre. Sretan sam što sam tu gdje jesam i što me stavljaju među najbolje prečaše s najtežim vježbama. Probat ću to opravdati i izvesti najjaču vježbu koju mogu. Znam da sam među favoritima, ali pretpostavljam da su na Igrama svi pod malo većim grčem nego inače - rekao je Srbić prije ulaska u avion.

Susjede iz Dubrave Sandru Perković i Josipa Glasnovića neće uživo gledati kako nose zastavu na svečanom otvaranju 23. srpnja jer već sljedeći dan ima kvalifikacije.

- Moram se odmoriti i pripremiti za natjecanje. Bit ću na otvorenju na drugim OI.

Iako će sportaši ovaj put biti pod strogim protokolima, priznao je Tin da bi volio sresti i upoznati jednu zvijezdu.

- Bilo bi zgodno negdje sresti i upoznati Novaka Đokovića, makar na pola minute.

Ima i Ana Đerek želju, ali ona se zadržala u svome sportu.

- Voljela bih upoznati francusku gimnastičarku Mélanie de Jesus dos Santos. Ona mi je... Imam osjećaj da ima tako posebnu glavu, da toliko grize, da je toliko jaka, to mi je fascinantno. Super su mi te žene koje uzimaju ono što žele.

Ana će na svojim drugim Igrama nastupiti na gredi i parteru.

- Ne znam koliko mi to iskustvo iz Rija pomaže. Teški su tjedni iza nas. Sve skupa je bila ludnica. Imala sam kraj fakulteta, mučim se s dvije ozljede, a treniram za Olimpijske igre. Nadam se da će se sve isplatiti kad sletimo u Tokio, da će, kad krene natjecanje, sve doći na svoje i da će vrijediti - poručila je Ana koju kvalifikacije čekaju dan nakon Tinovih, 25. srpnja.

Linker
22. svibanj 2024 11:41