Brett Favre

 Kevin Dietsch/getty Images/profimedia
‘ZA MENE JE PREKASNO‘

Jedan od najvećih svih vremena šokirao svijet: ‘Bolujem od Parkinsonove bolesti‘

Brett Favre je osvojio tri MVP naslova i jedan Super Bowl, a sada je otkrio i tešku dijagnozu
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 24. rujan 2024. 22:50

Brett Favre (54), jedan od najvećih quarterbackova NFL lige svih vremena, boluje od Parkinsonove bolesti. To je objavio na saslušanju u američkom Kongresu zbog zloupotrebe saveznih sredstava za socijalnu pomoć.

- Na žalost, izgubio sam novac u ulaganju u tvrtku za koju sam vjerovao da razvija revolucionarni lijek za potrese mozga. Taj lijek bi pomogao mnogima, ne i meni jer je za mene prekasno. Nedavno su mi dijagnosticirali Parkinsonovu bolest - rekao je Favre, a prenosi BBC.

Favre negira bilo kakvu krivnju, a od njega državni revizor američke savezne države Mississippi traži 727 tisuća dolara koje je slavni sportaš dobio na ime socijalne pomoći.

image
MONICA DAVEY/AFP/PROFIMEDIA Monica Davey/afp/profimedia

Inače, Favre je izabran na draftu 1991., a igrao je do 2010. godine. Najduže vremena proveo je u Green Bay Packersima s kojima je osvojio Super Bowl 1996. godine. Između 1995. i 1997. tri je puta zaredom proglašen MVP-em NFL lige, ima tri izbora u prvu i tri u drugu najbolju momčad lige te 11 nastupa u Pro Bowl utakmicama. Izabran je u Kuću slavnih 2016. godine.

On je već 2013. godine izjavio kako pati od gubljena pamćenja te je to povezivao s brojnim ozljedama glave koje je imao tijekom karijere.

Linker
24. rujan 2024 22:50