Henrik Lundqvist
 BJORN LARSSON ROSVALL Tt News Agency Via Afp
OPROŠTAJ VELIKANA

Jedan od najvećih vratara u povijesti objavio kraj karijere: ‘Vrijeme je da odem nakon 30 godina...‘

Tijekom 15 godina u New Yorku osvojio je nagradu za najboljeg vratara, ali i olimpijsko zlato.
Piše: HINAObjavljeno: 20. kolovoz 2021. 17:32

Švedski vratar Henrik Lundqvist najavio je povlačenje iz hokeja na ledu nakon izuzetne karijere tijekom koje je bio jedan od najvećih golmana NHL lige, a također je pomogao Švedskoj na putu do zlatne olimpijske medalje.

Lundqvist (39) je postavio niz rekorda tijekom 15-godišnjeg boravka s New York Rangersima, u siječnju je imao operaciju koja ga je prisilila propustiti cijelu NHL sezonu 2020-21.

"Vrijeme je", napisao je Lundqvist na Twitteru. "Posljednjih 30 godina posvetio sam svoj život hokeju ... a sada je vrijeme da se odmaknem od igre koju volim i započnem novo poglavlje."

Lundqvist drži više od 50 rekorda franšize Rangersa, poznat kao KIng (Kralj), Lundqvist je osvojio Vezina Trophy kao najbolji golman NHL-a za sezonu 2011-12. Bio je finalist te nagrade još četiri godine.

Švedskoj je pomogao u osvajanju zlatne olimpijske medalje 2006. godine i srebra 2014. godine, ima više NHL-ovih pobjeda u karijeri (459) od bilo kojeg drugog golmana koji nije rođen u Sjevernoj Americi i stigao je do 400 pobjeda brže nego bilo koji drugi na svojoj poziciji.

Lundqvist je u listopadu prošle godine potpisao jednogodišnji ugovor za Washington Capitals, ali nikada nije ušao u momčad zbog srčanog oboljenja koje je zahtijevalo operaciju.

Linker
09. prosinac 2021 04:39