Toni Bošnjaković u akciji
 FACEBOOK/S. MAZULOVIć
LJUDINA U AKCIJI

Jedinstveni Toni opet oduševio hrvatsku javnost: ‘A koji je tvoj izgovor za ne otići pomoći?‘

Naš kolega iz SN-a nakon odrađenog posla pohitao je na Banovinu gdje je nesebično pomagao
Piše: SNObjavljeno: 03. siječanj 2021. 11:41

Toni Bošnjaković, hrvatski paraolimpijac i naš kolega u Sportskim Novostima, oduševio je hrvatsku javnost i poslao jasnu poruku nakon što su podijeljene fotografije u kojoj se još jednom izdvojio - humanitarnim radom.

"A koji je tvoj izgovor za ne otići pomoći!?", tekst je ispod fotografije u kojoj Toni stoji na ljestvama, u akciji na Banovini.

Život našeg Antuna Tonija, koji radi u grafičkoj redakciji SN-a, uistinu je poput filmske priče. . U travnju 2014. godine, negdje u Austriji, pao je pod vlak i ostao bez obje potkoljenice. Ta bi tragedija iz životnih tračnica izbacila mnoge, ali ne i našeg Tonija, koji je tek tada, izgleda, prodisao punim plućima. Dotada je bio tek “jedan od nas”, a otada je postao idol mnogima, urbani heroj...

Prvotna je ideja bila otići na Paraolimpijske igre u Rio, no na kraju je izborio Zimske Paraolimpijske igre 2018. godine u Pyeongchangu u nordijskom trčanju.

"Smiješno, stalno sam padao. U Njemačkoj sam na pripremama za ZOI pao, valjda, sto puta, ali što ćeš. Digneš se, ideš dalje, padneš, opet se digneš, opet dalje".

Tako ide i kroz život, moto koji je ostao. I još jednom je pokazao veliko srce, svojim primjerom. I zato su reakcije javnosti nepodijeljene...

"Bravo Toni, legendo, ti si naš uzor".

Završio je posao i odjurio na Baniju, istinski primjer svima...

Linker
30. travanj 2024 18:55