Jon Jones
 Screenshot (youtube, Ufc)
NIJE DUGO TREBALO

Jon Jones odmah po završetku borbe uputio intrigantne poruke novom prvaku i UFC-u

Novi prvak UFC-ove teške kategorije samo par sekundi nakon pobjede dočekao je prvi izazov
Piše: Fight siteObjavljeno: 28. ožujak 2021. 07:45

Francis Ngannou novi je prvak UFC-ove teške kategorije, a to je postao nokautiravši Stipu Miočića na početku druge runde njihovog revanša. Na prvi otvoreni izazov Kamerunac nije morao dugo čekati, dobio ga je još i prije nego je njegova pobjeda službeno proglašena te prije nego mu je Dana White stavio pojas oko pasa.

Onaj koji ga je odlučio izazvati je borac koji je zapravo inače jako brz na reakcijama, posebno ako se iste na bilo koji način tiču i njega. Riječ je o dugogodišnjem bivšem UFC-ovom prvaku poluteške kategorije Jonu Jonesu, borcu koji je već najavio kako mu je teškaški tron idući cilj.

"Let's go Baby", objavio je Jones na Twitteru, a ne trebamo posebno razmišljati da bismo zaključili na što se njegova objava odnosi.

Ta Jonesova poruka prikazana je i u UFC-ovom prijenosu te "uručena" Ngannouu dok je davao svoj prvi šampionski intervju, no isto tako je uskoro uklonjena s Jonesovog Twittera. Također još jedna od njegovih navika upravo je brisanje upisa. Ipak, brzo je uslijedio novi.

"Pokažite mi novce", glasio je drugi Jonesov upis, koji se nastavio na obrisani, vjerojatno s namjerom da u prvi plan stavi svoje financijske zahtjeve. A nema sumnje kako bi za borbu protiv Ngannoua mogao tražiti najveći honorar ikad viđen u profesionalnom MMA-u.

Dana White je već ranije otvoreno govorio o tome kako sanja borbu Jonesa i Ngannoua, a sad o tome može početi otvoreno razmišljati. Podsjećamo, Jonesovo napuštanje titule poluteške kategorije i odlazak među teškaše došlo je upravo nakon međusobnih prozivki s Kameruncem, koje datiraju na prošlo proljeće. Nakon što se u isto uključio i Dana White, došlo je do trzavica po pitanju financija kakve je UFC spreman Jonesu za takvu borbu ponuditi.

Ukratko, "Bones" je na kraju otišao jer nije više bio zadovoljan svojim primanjima, iako je manje od godinu dana ranije potpisao novi ugovor. I neovisno o tome što mu taj ugovor nalaže, on je naglasio kako se radije neće boriti nego nastaviti zarađivati kao do sada. On traži honorar kakav zaslužuje najveći borac svih vremena, čime se on definitivno smatra i što usponom na teškaški tron namjerava neupitno potvrditi. Na Whiteu je da "odriješi" kesu ako veliku borbu želi uistinu i organizirati.

Linker
18. travanj 2024 22:53