Pete Radovich

 MARIO PAVLOVIĆ
STIŽU POZNATI GOSTI

Još samo dva tjedna do jedinstvenog sportskog festivala u Zadru

Ekskluzivne svjetske premijere filmova bit će prikazane samo na Sunset Sports Media Festivalu
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2023. 12:35

Za samo dva tjedna grad Zadar i Hrvatska ugostit će neka od najpoznatijih svjetskih imena sporta, marketinga i businessa u sklopu Sunset Sports Media Festivala koji će se održati u Providurovoj i Kneževoj palači od 1. do 3. lipnja. Ovogodišnje izdanje ovog jedinstvenog Festivala, uz brojne zanimljive goste i panel rasprave, donosi i ekskluzivne svjetske premijere filmova povezanih sa sportskom tematikom. Otvorenje festivala tako će obilježiti premijera dokumentarnog filma "Football must go on" koji prati priču nogometaša ukrajinskog kluba Šahtara iz Donjecka, kluba koji već osam sezona igra izvan svog grada i stadiona zbog rata u Ukrajini.

Ovaj dokumentarni film rezultat je suradnje CBS-a i Paramount+, a na njegovom stvaranju sudjelovao je i Pete Radovich, višestruko nagrađivani kreativni direktor i producent hrvatskih korijena.

- U ovaj projekt uloženo je puno emocije i vremena, a siguran sam da priča koja prati nogometaše ukrajinskog kluba, njihov egzil iz grada koji je stradao u ratu i osobne priče ljudi poput Darija Srne kao člana kluba i bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ovaj film nabijen snažnim emocijama, donosi sveobuhvatan pogled na sezonu ispunjenu uspjesima i izazovima dok ova snažna momčad luta europskim nogometnim igralištima i uvjeren sam kako će na jedinstveni način ispričati priču koja se mora čuti - izjavio je Radovich.

Ovaj intrigantni sportsko-dokumentarni serijal priliku će imati premijerno pogledati upravo posjetitelji Sunset Sports Media Festivala u četvrtak, 1. lipnja, a tek na jesen bit će pušten u distribuciju diljem svijeta.

Svi posjetitelji Festivala imat će priliku uživo upoznati i svjetskog kralja surfinga Robbya Naisha, te pogledati još jednu filmsku sportsku poslasticu - film nominiran za Oskara "The Longest Wave", koji donosi priču upravo o ovoj sportskoj ikoni. Robbie Naish iznimno je popularan surfer te američki poduzetnik, koji je osvojio čak 24 titule Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci, a svoju iznimnu sportsku i životnu priču započeo je kada je sa samo 13 godina osvojio svoje prvo svjetsko prvenstvo u konkurenciji 400 natjecatelja iz čitavog svijeta. Uz promociju filma, Robby Naish na Sunset Sports Media Festivalu sudjelovat će kao gost i panelist, te će posjetitelji imati priliku saznati sve što ih zanima o njegovom iznimnom sportskom i poslovnom uspjehu.

Drugo izdanje Sunset Sports Media Festivala okupit će brojne aktivne i bivše svjetske sportske zvijezde, renomirane medijske stručnjake i goste iz svijeta sportskog marketinga, koji će kroz bogat program predstaviti razne zanimljivosti i iz svijeta sporta, medija i marketinga te ispričati osobne inspirativne priče o uspjehu. Sve detalje o programu Sunset Sports Media Festivala saznajte na službenoj web stranici.

Linker
25. travanj 2024 01:07