Zvonimir Vuk

 RONALD GORSIC/CROPIX
ČUDAN POTEZ

Kakav bizaran preokret: Hrabrom hrvatskom sportašu dali uglednu nagradu, pa mu je - oduzeli?!

Nazvali su ga prije koji tjedan, pozvali u hotel, a onda se prije dva dana dogodio potpuni obrat
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. prosinac 2022. 20:47

Dodjela nagrada HOO-a (Hrvatskog olimpijskog odbora) za 2022. imala je manjkavosti, ali jedan događaj za kojeg mnogi, skoro pa nitko u Hrvatskoj niti ne zna, nestvaran je. E, pa sada ćemo ga objelodaniti.

Ove godine trofej za fair-play HOO-a nije dodijeljen, iako... Dobitnik je određen, službeno su ga izvijestili, pozvan je u hotel Westin, a onda su mu rekli da sve zaboravi!? Da, stvarno se to dogodilo.

Zvonimir Vuk, kapetan je hrvatske reprezentaciju u hokeju na travi, koja je u siječnju ove godine u Portugalu osvojila broncu na Europskom prvenstvu 2. divizije. Pri odlasku iz Portugala, na putu do zračne luke svjedočio je teškoj prometnoj nesreći, priskočio prvi u pomoć i do dolaska Hitne pomoći reanimirao unesrećenog.

U redu, ovo je više potez humanosti nego klasičnog fair-playa, ali iz HOO-a su mu odlučili dodijeliti nagradu.

Nazvali su ga prije koji tjedan, izvijestili i čestitali na nagradi, te pozvali 21. prosinca na uručenje u Westin. A onda... U ponedjeljak, 19. prosinca su Zvonimira Vuka opet zvali iz HOO-a i rekli da su malo pogriješili, odnosno da ipak neće biti nikome dati nagradu za fair-play. Ali da može slobodno doći u hotel, pozivnica i dalje vrijedi...

Nazvali smo i Zvonimira Vuka koji je potvrdio da se sve baš ovako opisano dogodilo. Niti gospodin Vuk nema komentara. A, i kako komentirati nešto tako bizarno...

Linker
11. svibanj 2024 11:39