Igrači Dinama

 DAMIR KRAJAC Cropix
OGLED ZA PAMĆENJE

Kakav potop Torcide u Zagrebu! Nemilosrdni Dinamo u spektaklu do vrha napunio mrežu Splićana

Domaćin je u majstorici uvjerljivo slavio za polufinale, kultna pjesma opet se orila dvoranom
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 02. travanj 2024. 20:41

Pred otprilike dvije tisuće ljudi u "dvojci" Doma sportova Dinamo je u majstorici s uvjerljivih 6-0 svladao Torcidu i tako osigurao mjesto u polufinalu Supersport HMNL-a u kojem ga čeka Pula. Drugi par čine Square i Olmissum, a play-off se nastavlja nakon što reprezentacija odigra kvalifikacijske utakmice protiv Poljske za odlazak na SP 12. i 16. travnja.

Kao i u prvom susretu, branitelj naslova je nošen domaćim navijačima odlično otvorio susret. Domaćini su do zasluženog vodstva stigli u šestoj minuti. Nikola Gudasić si je stvorio prostor na lijevoj strani i znalački sa sedam metara pogodio suprotan kut. Samo minutu kasnije, već je 2-0. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do nečuvanog Nevena Zonjića na rubu kaznenog prostora. On takve prilike ne propušta i Dinamo je nakon sedam minuta bio jednom nogom u polufinalu.

image

Mateo Mužar

DAMIR KRAJAC Cropix

Utakmica je nakon toga ušla u mirnije vode sve do 16. minute. Tada su igrači Dinama napravili višak za Matea Mužara na desnoj strani koji je potkopao loptu i prebacio vratara gostiju za 3-0. Nije tu bio kraj Torcidinih muka. Dvije minute kasnije je Mateo Poljarić srušio Perića u prilici za postizanje pogotka i zaradio izravni crveni karton.

Brojčanu nadmoć Dinamovi igrači nisu uspjeli iskoristiti ponajviše zahvaljujući sjajnom Bilandžiću na vratima Torcide koji je unatoč tri primljena gola bio najbolji pojedinac svoje momčadi u prvom dijelu i jedini razlog zašto je Torcida u nastavak ušla s kakvom-takvom nadom za preokret.

image

Navijači Dinama

DAMIR KRAJAC Cropix

image

Navijači Dinama

DAMIR KRAJAC Cropix

U prvih pet minuta nastavka, Dinamo je čak tri puta zatresao okvir gola Torcide. Ipak, niti okvir nije mogao spasiti Splićane u 25. i 26. minuti kada se dva puta u strijelce upisao Mihovil Prgomet. Dok je "dvojkom" odzvanjalo: "Ajme meni nije mi dobro zabili smo pet komada", igrači Dinama su zabili i šesti gol. Ovoga puta strijelac je bio Filip Novak. Dinamo je tako drugi puta u desetak dana spremio pola tuceta u mreži Torcide.

image

Igrači Dinama

DAMIR KRAJAC Cropix

Linker
02. travanj 2024 20:46