BRUCE BENNETT Afp
BORBA ZA STANLEY CUP

Kakva drama u polufinalu: Islandersi izjednačili protiv prvaka, odlučit će sedma utakmica

Bila je to utakmica u kojoj je Tampa povela sa 2:0 i činilo se kako će ostvariti pobjedu za finale
Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2021. 08:59

U šestom susretu polufinala doigravanja NHL lige New York Islandersi su nakon produžetka pobijedili aktualnog prvaka Tampa Bay Lightning sa 3-2 i u seriji na četiri pobjede izjednačili na 3-3.

Odlučujuća sedma utakmica bit će u subotu navečer u Tampi.

Bila je to utakmica u kojoj je Tampa povela sa 2-0 i činilo se kako će ostvariti pobjedu za ulazak u finale. No Islandersi su uspjeli izjednačiti, a potom u drugoj minuti produžetka golom Anthonyja Beauvilliera izboriti pobjedu.

"Čak i kada smo gubili sa 0-2 znali smo da nije gotovo, da imamo snage za preokret. Imali smo dobar plan igre kojeg smo se držali. Bila je to pobjeda karaktera," kazao je strijelac odlučujućeg pogotka.

Tampa je povela u 17. minuti preko Braydena Pointa, a u 13. minuti druge trećine Anthony Cirelli je zabio za 2-0. Domaćin je smanjio pet minuta prije kraja druge trećine golom Jordana Eberlea, a izjednačio je Scott Mayfield u 12. minuti posljednje trećine.

Bila je ovo po svemu sudeći posljednja domaća utakmica Islandersa u Nassau Coliseumu jer bi od iduće sezone trebali igrati u 1.5 milijade dolara vrijednoj UBS Areni, a navijači su u slavlju zasuli led limenkama piva i bocama.

"Nikad nisam vidio nešto slično. Bilo je pomalo opasno, ali to ne vidite prečesto. To su naši vjerni navijači, strastveni su, uzbuđuju se, i to je bilo dobro," kazao je Mathew Barzal.

U drugom polufinalu Montreal vodi protiv Las Vegasa sa 3-2.

Linker
27. travanj 2024 06:22