Samanta Fabris
 Instagram
SAMANTA FABRIS

Kapetanica Hrvatske progovorila o teškim trenucima: ‘Učim ruski i čekam da mama otvori konobu‘

Prvo ime Dinama iz Kazanja vrijeme koronakrize provela je kod kuće u Istri
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 07. lipanj 2020. 21:18

- Dobro sam, treniram, radim na fizičkoj spremi i saniranju ozljeda koje sam vukla prethodnu sezonu - u dahu je nakon pozdrava i upita 'kako je' rekla kapetanica naše odbojkaške nacionalne vrste Samanta Fabris.
Sjajno sročeno, profesionalno, vidi se da je Samanta već dugo u vrhunskom sportu gdje se pazi na sve, ne samo na igru, nego i izgled, ali i ono kako i što sportaši rade i govore izvan sportskih terena.
Javila se iz Zagreba...
- Ma, samo sam u prolazu...
A u Rusiju, u svoj Dinamo iz Kazanja ide...
- Pripreme počinju 1. srpnja, no ja neću odmah doći, nego ću se naknadno priključiti, nakon odrađenih priprema doma, po posebnom programu.
Povećava nam se hrvatska kolonija u Rusiji, što je znak oporavka naše odbojke, kapetan hrvatske reprezentacije Timofej Žukovski ide u Fakel Novi Urengoj, a naš trener koji je reputaciju stekao u Francuskoj, Igor Juričić, u Belgorod. Uz vas i kondicijskog trenera u vašem Dinamu, Istrijana Borisa Breščića, to je već lijepi broj.
- To je lijepo čuti, stvarno, i baš mi je drago da nas je što više u Rusiji, jer ovdje su stvarno vrhunski uvjeti, od klubova, trenera, igrača, lige pa do financija. Uostalom, potpisala sam na još dvije godine, znači da mi je O.K.

image
Samanta Fabris
HOS

Samanta zvuči sretna i zadovoljna.
- I jesam, sve je u najboljem redu, čak sam i ovo vrijeme koronakrize doživjela kao nešto pozitivno. Mislim da posljednjih 12-13 godina nisam provela dva mjeseca u komadu s obitelji. Ovo mi je zapravo bio prvi malo dulji odmor u tom periodu. Ali, da ne bi ispalo da sam samo odmarala. Naime, kada sam došla iz Rusije gdje je prekinuto prvenstvo kao i u drugim zemljama, čekala sam da vidim što će se dogoditi, hoće li biti nastavka lige, pa sam održavala formu kod kuće. Naručila sam si i neke sprave doma tako da sam bila potpuno opremljena.
Liga je završila kako je završila, a vi...
- Mi smo bile pobjednice na kraju, ostao je još play off.
Od sljedeće sezone više niste jedina Samanta u klubu.
- O da, pridružila mi se Meksikanka Samanta Bricio, primačica-pucačica s kojom sam već igrala prije nekoliko sezona u talijanskom Coneglianu, koja je zamijenila Dominikanku Bethaniju De La Cruz. Ostala nam je zapravo cijela prošlogodišnja ekipa na okupu, tako da imamo ponovno vrlo visoke ambicije.
Do tada će Samanta biti doma na ispomoć mami. A to doma je u njenom slučaju malo seoce usred Istre, jer je naša kapetanica iz Danijelija, mjesta od tek dvadesetak stanovnika, gdje je nalazi i čuvena konoba Danieli koju vodi njena mama. Danieli su kraj Kringe, nedaleko od Tinjana ili, ako ne poznajete Istru, možda je bolje, poželite li doći, konkaktirati GPS.
Malo selo s velikim mogućnostima, u kojem se osim konobe za 80-ak ljudi, dakle četiri puta više no što ima stanovnika, proizvodi i pašta, a imaju i pilanu u kojoj je mala Samanta svojedobno 'radila na mišićnoj masi', u stanci između konobarenja, škole i treniranja.
- Konoba jer još zatvorena, majka otvara sljedeći vikend, tako da ćemo vidjeti što će biti od sezone - kaže Samanta, i dodaje ponovno u profi stilu:
- Nama dolaze i strani gosti tijekom sezone, iako nismo u nekom središtu turističkog zbivanja, ali zato imamo puno domaćih gostiju koji su se navikli na hranu i ambijent. Mama se puno trudi oko konobe, gosti to prepoznaju i zato se i rado vraćaju - na kraju će Samanta koja se pohvalila da se u ovo vrijeme koronakrize posvetila još više učenju ruskog jezika, a pogotovo pisanju, jer će još trebati s obzirom na to da još dvije godine namjerava provesti u Kazanju, glavnom gradu ruske autonomne pokrajine Tatarstan.

Linker
20. travanj 2024 16:20