HJS
SP JUDO JUNIORI

Katarina Krišto stigla do nove medalje! Hrvatica u posljednjoj sekundi osvojila svjetsku broncu

Odličnu sezonu mlada Kaštelanka je okrunila s dvije velike medalje
Piše: HinaObjavljeno: 07. listopad 2021. 20:10

Manje od mjesec dana nakon osvajanja europskog juniorskog zlata, hrvatska džudašica Katarina Krišto (do 63 kg) osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu za juniorke u talijanskoj Olbiji.

Odličnu sezonu mlada Kaštelanka je okrunila s dvije velike medalje. Prvo je na EP-u u Luksemburgu osvojila zlato, a sada u Italiji i svjetsku broncu i trenutačno se nalazi na prvom mjestu na svjetskoj ranking ljestvici juniorki u kategoriji do 63 kg.

"Imala smo pet teških borbi. Ipak je to Svjetsko prvenstvo. Nažalost, nisam uspjela upisati i pet pobjeda, malo sam "zaspala" u polufinalu pa nisam bila na svojoj razini. Međutim, to sam odmah ispravila u borbi za broncu i vraćam se u Kaštela s još jednom velikom medaljom. Hvala svima, od saveza, mog kluba, svih kolegica i kolega, Gradu Kaštela koji me već dugo prati i svim navijačima," rekla je nasmijana Katarina nakon dodjele medalja u talijanskoj Olbiji.

Nakon što je ipponima slavila u prve dvije borbe, u četvrtfinalu se našla u zaostatku, kada ju je u prvoj minuti borbe Belgijka Corrao bacila na wazari. Međutim, Krišto pokazuje mentalnu snagu te se s dva wazarija plasirala u polufinale, gdje je Španjolka Vazquez Fernandez slavila ipponom te otišla do svjetskog srebra na kraju dana. Naša predstavica je u borbi za broncu pobijedila Mađaricu Ozbas. Borba je odlučena doslovno u posljednjoj sekundi.

"Ovo je još jedan sjajan rezultat, nakon europskog zlata. Uspjeli smo zadržati formu i da je bilo malo više koncentracije u polufinalu, vjerujem da bi ova medalja bila i nešto jačeg sjaja. Međutim, ovo je izniman uspjeh," kazao je Katarinin trener, Josip Barić.

Podsjetimo kako je u srijedu Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) zastala na korak do četvrtfinala, a u petak nastupaju Lara Cvjetko (do 70 kg) i Josip Bulić (do 90 kg).

Linker
02. prosinac 2023 23:30