Patrick Smith/AFP
ČEKA GA IZAZOV

Kraj velike ere: Tom Brady završio karijeru i već je sklopio novi ugovor vrijedan 375 milijuna dolara

Sedam puta slavio je u Super Bowlu, a pet puta proglašen je najkorisnijim igračem
Piše: Andro PolićObjavljeno: 01. veljača 2023. 15:27

Umirovljujem se, zauvijek. Kratak video s tom porukom na društvenim mrežama objavio je Tom Brady, po mišljenju većine, najveći igrač američkog nogometa u povijesti sada je i službeno okončao veliku karijeru s 45 godina na leđima.

Jedan od najvećih sportaša u povijesti, odradio je ukupno 23 sezone u NFL-u, te pritom osvojio čak sedam prstenova. U tekućoj sezoni bio je najstariji igrač u ligi, a umirovljuje se nakon treće sezone u Tampa Bay Buccaneersima, a već u prvoj sezoni osvojio je i Super Bowl s novim klubom. Veći dio karijere proveo je u New England Patriotsima, koji su ga 2000. birali kao 199. izbor šeste runde NFL drafta. U klubu je proveo gotovo 20 godina i šest puta slavio u Super Bowlu.

Iako je u veljači prošle godine također objavio mirovinu, ipak je odradio "posljednji ples", a sada se čini kako je i službeno došao kraj velikoj karijeri i jednoj velikoj eri američkog nogometa. Po okončanju karijere na terenu, trebao bi preseliti u televizijski studio nakon što je prošle godine potpisao ugovor sa FOX Sports vrijedan 375 milijuna dolara na period od deset godina, gdje će se baviti analizom utakmica.

Pet puta je bio MVP Super Bowla, ujedno tri puta je bio MVP osnovnog dijela sezone, a ukupno je deset puta zaigrao u Super Bowlu.

Linker
19. travanj 2024 12:45