IMAGE PRESS AGENCY Nurphoto Via Afp
NOVI IZAZOV

Legendarni Tom Brady se vraća u NFL ligu i to u Las Vegas Raidersima: ‘Postigli smo dogovor‘

Sada je bivšem quarterbacku potrebno odobrenje najmanje 23-ojice od preostalog 31 NFL vlasnika
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2023. 08:20

Tom Brady vraća se u NFL ligu, ali ne u ulozi igrača, već suvlasnika jedne od momčadi.

Vijest o povratku Bradyja razveselila je zasigurno njegove mnoge poklonike, ali ovoga puta jedan od najboljih quarterbackova u povijesti lige ne vraća se na terenu.

Vlasnik Las Vegas Raidersa Mark Davis objavio je vijest kako su on i Brady postigli dogovor da bivši quarterback preuzme manjinsko vlasništvo u klubu.

- Postigli smo dogovor s Tomom Bradyjem da postane partner u Raidersima i predali smo NFL-u zahtjev za odobrenjem, rekao je Davis.

Brady sada treba odobrenje najmanje 23-ojice od preostalog 31 NFL vlasnika da bi postao suvlasnikom kluba. Ukoliko do toga dođe Brady bi postao treći igrač u povijesti lige s vlasničkim udjelom u nekom klubu. Prije njega to su učinili Jerry Richardson (Carolina Panthers) i George Halas (Chicago Bears).

Brady je po završetku prošle sezone odlučio prekinuti igračku karijeru nakon 23 sezone u NFL ligi provedene u dresu New England Patriotsa i Tampa Bay Buccaneersa. Osvojio je šest Super Bowlova s Patriotsima i sedmi s Buccaneersima.

Čini se kako će suvlasništvo zauvijek zatvoriti vrata novom mogućem igračkom povratku. Ukoliko bi se ovaj 45-godišnjak želio vratiti iz mirovine po drugi put, trebalo bi mu tročetvrtinsko odobrenje vlasnika NFL klubova da bi zaigrao za Raiderse.

Linker
28. travanj 2024 00:06