MIGUEL RIOPA Afp
VUELTA

Lopez se ispričao zbog odustajanja: ‘Odlučio sam prestati se boriti u bitku koja je bila izgubljena‘

‘Noge su mi umorne i nitko mi u to vrijeme nije htio pomoći da pokrijemo razliku‘
Piše: HinaObjavljeno: 05. rujan 2021. 13:46

Kolumbijski biciklist Miguel Angel Lopez (Movistar) ispričao se u nedjelju što je napustio utrku po Španjolskoj Vuelta tijekom pretposljednje etape u subotu.

Lopez, koji je u četvrtak pobijedio u 18. etapi i bio trećeplasirani u ukupnom redoslijedu, vrlo je rano izgubio kontakt s glavnom skupinom nakon napada Australca Jacka Haiga pa je vidno frustriran što ne može nadoknaditi zaostatak i pad na ljestvici napustio utrku dvadesetak kilometara od kraja pretposljednje etape od Sanxenxa do Mosa.

"Kao što je većina vas vidjela, trenutak u kojem je došlo do podjele od vodeće skupine bio je teška situacija koju je bilo teško riješiti", pokušao je objasniti svoj postupak Lopez na društvenim mrežama.

Kolumbijac je dalje objasnio da je to bila bezizlazna situacija te da mu nitko nije htio pomoći u hvatanju vodeće skupine.

"Noge su mi umorne i nitko mi u to vrijeme nije htio pomoći da pokrijemo razliku. Trebalo nam je puno vremena da reagiramo. Bilo je puno čimbenika, ali na kraju me rastužuje što je Vuelta završila tako put za mene", dodao je kolumbijski biciklist.

"Odlučio sam prestati se boriti u bitku koja je bila izgubljena. Sada samo želim reći obožavateljima, sponzorima, organizatorima La Vuelte - žao mi je zbog onoga što se dogodilo", zaključio je.

Momčad Movistar je na kraju objavila da će ga kazniti zbog napušptanja utrke.

Linker
17. svibanj 2024 10:59