Mahomes u zagrljaju s Tammy Reid, suprugom trenera Kansas Cityja Andyja Reida

 Kevin C. Cox/Getty Images via AFP
VELIKA VEČER U KANSASU

Mahomes s natečenim gležnjom i ‘na jednoj nozi‘ odveo Chiefse do trećeg Super Bowla u zadnje četiri godine

Chiefsi će u finalu 13. veljače u Arizoni igrati protiv Philadelphia Eaglesa
Piše: SNObjavljeno: 30. siječanj 2023. 06:33

Iako je igrao s natečenim gležnjom, 27-godišnji Patrick Mahomes pomogao je svojim Kansas City Chiefsima da pobijede Cincinnati Bengalse (23-20) i treći put u zadnje četiri sezone osiguraju nastup na Super Bowlu.

Junak u Kansas Cityju bio je Harrison Butker (27), koji je riješio pitanje finalista pogotkom sa 40 metara šest sekundi prije kraja utakmice. Chiefsi će u finalu igrati protiv Philadelphia Eaglesa, koji su svoju bajku produljili svladavši San Francisco 49-erse sa 31-7.

Jedan od najvećih svjetskih sportskih spektakala Super Bowl igra se 13. veljače, a domaćin je stadion State Farm u Glendaleu, saveznoj državi Arizoni.

- Pokazali smo da se ovaj stadion ipak zove Arrowhead, a ne Burrowhead. Za razliku od Bengalsa, mi nemamo pobjedničke cigare, ali bit ćemo spremni za Super Bowl - rekao je Mahomes, referirajući se na tradiciju Joe Burrowa i njegovih suigrača iz Bengalsa, koji su imali običaj slaviti velike pobjede pušeći cigare.

Američki NBC Sports piše da je Mahomes osigurao Super Bowl "na jednoj nozi", dok je ESPN ustvrdio da je dodao "još jedno značajno poglavlje u svoju ostavštinu".

Osvajač i MVP Super Bowla 2020. za svoj je uspjeh zahvalio Bogu.

- On je izliječio moje tijelo ovaj tjedan i dao mi snage da budem ovdje - poručio je quarterback Chiefsa.

Linker
26. travanj 2024 04:47