Marin Ranteš

 Ronald Goršić/Cropix
BMX FREESTYLE

Marin Ranteš odlično otvorio nastup na Europskim igrama, sutra ga čeka borba za medalje

Za vozače je ovo natjecanje ujedno i Europsko prvenstvo, pa Varaždinac u četvrtak brani broncu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 21. lipanj 2023. 20:29

Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš drugom je ocjenom kvalifikacija izborio nastup u finalu discipline freestyle na Europskim igrama u Poljskoj. Kako je za BMX vozače ovo natjecanje ujedno i Europsko prvenstvo, 27-godišnji Varaždinac će u četvrtak od 16.45 sati u gradiću Krzeszowice pored Krakowa braniti broncu osvojenu lani u Münchenu.

Marin je odlično odradio kvalifikacije održane u srijedu. Za prvu je vožnju dobio ocjenu 85,00, za drugu 76,00 te s prosječnom ocjenom 80,50 zauzeo drugo mjesto. Ispred njega je završio samo lanjski europski prvak, Francuz Anthony Jeanjean, koji je za obje vožnje dobio najbolju ocjenu - 86,66 i 83,66 (prosjek 85,16). Treći je u kvalifikacijama bio Britanac Kieran Reilly (80,25), lani drugoplasirani iz Münchena, tako da bi i u današnjem finalu glavnu riječ moglo voditi društvo s lanjskog postolja.

Marin je već godinama naš najbolji BMX vozač, 2021. je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, prije toga je bio i drugi na Europskom prvenstvu, također i pobjednik Svjetskog kupa, i nema sumnje da pripada u vrh ove discipline koja je 2021. u Tokiju imala premijeru u olimpijskom programu.

Ranteša u Tokiju nije bilo, ali ima jako dobre izglede za plasman u Pariz, a dobar rezultat u Poljskoj mogao bi ga još malo približiti tom cilju.

Linker
30. travanj 2024 05:42