Matija Marinić
 NINA JELENC
SJAJAN REZULTAT

Matija Marinić osvojio četvrto mjesto u utrci Svjetskog kupa u slalomu na divljim vodama u Ljubljani

‘Današnji rezultat za mene je izuzetno motivirajući. Nažalost, u vožnji sam napravio jednu pogrešku‘
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2020. 15:35

Kanuist Matija Marinić osvojio je četvrto mjesto u utrci Svjetskog kupa u slalomu na divljim vodama u Ljubljani.

Izvrsnom vožnjom u poluzavršnici Marinić je izborio nastup u završnici. U istome nije uspio drugi hrvatski predstavnik Ren Korpes.

„Marinićev dolazak ovako blizu odličja znači da se vraća u formu i da je, uz predano treniranje, samo pitanje vremena na kojem će od sljedećih natjecanja, nastup okruniti medaljom. Možda bi to moglo biti već početkom studenoga ako će nastupiti na natjecanju u francuskom gradu Pau“, kazao je Branko Lovrić, glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza i izbornik hrvatske reprezentacije.

image
Matija Marinić
NINA JELENC

I Stjepan Perestegi, trener hrvatske reprezentacije, zadovoljan je Marinićevim nastupom u slovenskoj prijestolnici.

„Današnji rezultat za mene osobno je izuzetno motivirajući. Nažalost, u vožnji sam napravio jednu pogrešku koja me udaljila od trona. Ova utrka na Savi bila je prva utrka nakon više od sedam mjeseci da odmjeravamo snage s kanuistima iz cijelog svijeta“, rekao je Marinić.

Iako je u Ljubljanu zbog pandemije novog koronavirusa stiglo manje natjecatelja nego prethodnih godina, u utrci su sudjelovali predstavnici mnogih kanuističkih velesila poput Češke i Sjedinjenih Američkih Država.

Prvo je mjesto zauzeo Slovenac Luka Božič, a na drugom i trećem mjestu su Francuzi Nicolas Gestan i Jules Bernardet. Marinić je za vodećim zaostao 5,41 sekundu.

Linker
26. travanj 2024 17:04