Matija Marinić

 GARRY BOWDEN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Garry Bowden/shutterstock Editorial/profimedia
SVJETSKI KUP

Matija Marinić osvojio osmo mjesto nakon dugotrajnog izbivanja: ‘Užitak je bio ponovno ući u kanu‘

Sljedeće natjecanje za Svjetski kup bit će održano od 8. do 11. lipnja u Pragu
Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2023. 21:03

Hrvatski kanuist Matija Marinić osvojio je osmo mjesto na natjecanju Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama koje je u subotu održano u njemačkom Augsburgu, što mu je bio prvi nastup u ovoj sezoni nakon dugotrajnog izbivanja zbog operacije koljena.

Tijekom oporavka Marinić pet mjeseci nije smio trenirati u kanuu, nego je trenirao u kajaku.

"Iako nisam osvojio odličje, sretan sam zbog rezultata kojim sam se vratio na natjecanja. Užitak je bio ponovno ući u kanu i moći se osloniti na operirano koljeno. U poluzavršnici utrke sam zauzeo četvrto mjesto, a u završnici sam zbog kaznenih bodova završio na osmom. Sve to daje mi nadu da bih ove sezone mogao nizati dobre rezultate te osvojiti olimpijsku normu", rekao je Marinić koji iza sebe već ima nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021., gdje je nesretno završio polufinalni nastup na 11. mjestu i tako ostao bez finala u koje su se probila desetorica kanuista.

Pobjedu na natjecanju u Augsburgu ostvario je Nijemac Sideris Tasiadis koji je prošao stazu bez kaznenih bodova za 98.25 sekundi, a na pobjedničkom postolju su mu se pridružili Slovak Matej Benus (101.33) i Čeh Jiri Prskavec (101.44). Marinićevo vrijeme je bilo 106.87 sekundi, ali mu je na to dodano još osam sekundi, zbog doticanja vrata.

Marinićevim nastupom bio je zadovoljan i njegov trener Stjepan Perestegi.

Sljedeće natjecanje za Svjetski kup bit će održano od 8. do 11. lipnja u Pragu.

Linker
24. travanj 2024 08:33