Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
POJAČANJA U LEDENOJ

MEDVJEDI NA GOL DOVELI SVEĆENIKA Finac s bogatim iskustvom u KHL-u i AHL-u stiže u 'brlog'

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 14. lipanj 2016. 17:07

Nakon igračkih pojačanja zagrebačkim Medvjedima priključuje se i jedan vratar i to finskog porijekla te velikog okvira (199 cm, 91 kg) s iskustvom igranja u KHL-u i AHL-u. Riječ je o Niku Hovinenu koji će iduće sezone nositi dres Medvjeda.


Hovinen je potekao iz Jokeritove škole, bio je treći vratar finske reprezentacije koja je na SP-u 2011. osvojila svoje drugo zlato u povijesti, a iste te godine, nakon izvanredne sezone, potpisali su ga Philadelphia Flyersi u čijim je podružnicama (Trenton Titans i Oklahoma City Barons) odigrao iduću sezonu.


Brzo se vratio na europski led i to u KHL (Metalurg Novokuznjeck pa Admiral), ali skupio je svega 25 utakmica pa se Pappi - Hovinenov nadimak koji u prijevodu znači “svećenik” - selio po EBEL-u (Red Bull Salzburg), švedskoj prvoj i drugoj ligi te finskoj Liigi iz koje i dolazi u Zagreb.


Hovinen inače dolazi iz sportske obitelji, otac Seppo Hovinen nastupio je na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976, dok mu majka, Ulla Lundholm, i dalje drži ženski finski rekord u bacanju diska. Na Olimpijskim igrama 1984. u L.A.-u završila je nadomak medalji, na četvrtom mjestu. Nikova dva brata također su izabrala hokej.

Linker
06. svibanj 2024 09:39