Vladimir Miholjević

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
OBEĆAVAJUĆA NAJAVA

‘Mi u Hrvatskoj imamo genetski materijal za napraviti bicikliste koji će osvajati etape na Giru, Touru...‘

‘Biciklizam što se hrvatske publike tiče, raste izuzetno jako‘, kaže Vladimir Miholjević.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. listopad 2022. 09:40

Dva su Slovenca trenutačno u Top 10 na svjetskog rang-listi biciklista, Tadej Pogačar k tome je i broj 1, a tu je i Primož Roglič. Matej Mohorič je 37. Ima tu još pozamašan broj Slovenaca koji posljednjih godina osvajaju najveće utrke, etape, medalje... Gdje god se okreneš negdje je neki Slovenac na biciklu.

Susjedi su tu daleko ispred nas u Hrvatskoj...

- Biciklizam što se hrvatske publike tiče, raste izuzetno jako, a što se tiče popularnosti natjecateljskog biciklizma tu je posao djelomično i na nama - kaže Vladimir Miholjević.

- Klubovi ne rade dobro, neki nemaju dobre uvjete, možda i nemaju inspiracije, pa su biciklisti pojavljuju tek kao obiteljski projekti, a siguran sam da mi imamo genetski materijal za napraviti vrhunske bicikliste. Mi smo s Kids Raceom obuhvatili oko 700 djece i time pokušavamo napraviti temelj i želimo taj projekt povezati s lokalnim klubovima i pomagati njima da s tom djecom rade. Želimo i pomagati mladim reprezentativcima od 15 do 19 godina da nastupaju na utrkama najvišeg ranga, da stječu iskustvo, da se izgrađuju u prave bicikliste. Vjerujem da, ako taj projekt krene kako bi trebao, ako se prije svega ukaže financijska prilika za nj, da ćemo vrlo brzo imati hrvatskog biciklista koji će osvajati etape na Touru, Giru, Vuelti i ostalim najvećim utrkama na svijetu.

Linker
18. svibanj 2024 14:00