JAN BRYCHTA +420604313991
NA PUTU DO ZVIJEZDA

Mlada Zagrepčanka u jednoj od najjačih europskih liga: ‘To je velik izazov za nju, ali neka se bori‘

Hrvatica će sljedeće sezone igrati u Bundesligi za Weil u kojem je trener naš Alen Kovač
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 28. ožujak 2021. 20:52

Hana Arapović će od sljedeće sezone igrati u jednoj od najjačih europskih liga, austrijsku Bundesligu zamijenit će s onom njemačkom.

Naša mlada talentirana stolnotenisačica (16) će u sezoni 2021/2022. igrati za Weil, klub iz grada Weil am Rhein, koji se nalazi na tromeđi Njemačke, Švicarske i Francuske. Taj njemački gradić od 30 tisuća stanovnika je praktički predgrađe švicarskog grada Basela. Weil je trenutno šesta ekipa Bundeslige, a za Hanu je svakako plus što je glavni trener Alen Kovač. Riječ je hrvatskom treneru iz Bjelovara, koji je svojedobno bio reprezentativac u mlađim kategorijama u Jugoslaviji. Kasnije je igrao za Podravku u Hrvatskoj ligi, a na kraju je završio kao trener u Njemačkoj.

image
JAN BRYCHTA +420604313991

Za Arapoviće odlazak iz Linza nije bila laka odluka, pogotovo jer austrijski klub jako visoko kotira u europskom stolnom tenisu.
- Kad smo dolazili u Linz bila je fenomenalna grupa za trening. No, vjerojatno je pandemija učinila svoje i to nije bilo više što sam očekivali. Zahvalni smo klubu i svima oko njega, ali odlučili smo se na ovu opciju. Odlazak u Njemačku je velik izazov za nas, Hanu čekaju jače suparnice i to je bio osnovni razlog ove odluke. Ova promjena će donijeti i drukčiji koncept rada, trening baza bit će u Zagrebu, a nadopuna će biti europski centri. Tamara Boroš nam je rekla da uvijek možemo doći kod nje u Düsseldorf, gdje se priprema njemačka reprezentacija. Kao i mnogi drugi centri u kojima smo već bili i gdje su nam vrata otvorena - istaknuo je Darko Arapović, Hanin otac, ali i izbornik ženske seniorske selekcije.

Hana je u ovoj sezoni u Austriji igrala za drugu ekipu Linza i ostvarila 26 pobjeda i 6 poraza, dok je LZ Linz-Froschberg trećeplasirana ekipa Bundeslige. Sljedeće sezone čekat će je jače suparnice i veća očekivanja, iako je još mlada igračica. Hana Arapović će biti druga naša predstavnica, uz Mateju Jeger, koja će u sljedećoj sezoni igrati u Bundesligi.
- Sa 17 godina igrat će jednu od najjačih europskih liga, uz Francusku vjerojatno najjaču. Je, to je velik izazov za nju, ali neka se bori - zaključio je Darko Arapović.

Linker
16. travanj 2024 01:47