Mladost, ilustracija

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
IZBORILI DVOBOJE PROTIV MONZE

Mladost i u uzvratu bolja od Usti nad Labem; Zagrepčani rutinski prošli u šesnaestinu finala CEV Kupa

Hrvatski je prvak nakon 3:0 u Zagrebu slavio s 1:3 u uzvratu i tako prošao u daljnju fazu natjecanja
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 17. studeni 2021. 21:49

USTI NAD LABEM - MLADOST 1:3 (25:21, 21:25, 23:25, 21:25)

USTI NAD LABEM: Lank 3, Beer 3, Suda 10, Zeman (L), Pospišil, Tibitanzl 8, Kobolka 4, Van Solkema 13, Kasan 1, Koloušek, Korinek (L), Vodvarka, Šidlo (L), Srb 3, Balaž, Vemić 11.

MLADOST: Višić 2, Repek (L), Nikačević 13, Gabriel 20, Jakovac 3, Vaško, Buša 15, Gajić 7, Vlašić, Kuruc, Smiljanić (L), Zeljković 11, Cvanciger.

____________________________________

Odbojkaši Mladosti izborili su plasman u šesnaestinu finala CEV kupa. I u uzvratnoj utakmici kvalifikacijskog kruga bili su bolji od češke momčadi Usti nad Labem, kao gosti su slavili u četiri seta nakon 110 minuta igre. U Zagrebu su prije tjedan dana mladostaši pobijedili s 3:0, tako da im je u uzvratu bio dovoljan i poraz 2:3, ali kući se ipak vraćaju s novim trijumfom koji ih u šesnaestini finala vodi na talijansku Monzu.

Nisu mladostaši dobro otvorili utakmicu, minimalnu su prednost imali jedino na samom startu seta, a kad su domaći poveli s 4:3, više se nisu osvrtali. Puno su pritom Zagrepčani pomogli suparniku jer su mu u ovoj dionici igre vlastitim pogreškama poklonili čak 11 poena.

Potpuno suprotna slika u drugom setu. Sredio je hrvatski prvak svoje redove, ušao znatno čvršće u ovu dionicu, te brzo došao do osjetnije prednosti koju je uspješno sačuvao do kraja i osigurao izjednačenje. Imali su mladostaši, istina, i dalje veliki broj pogrešaka (8), ali na njihovu sreću, puno su u ovom setu griješili i domaći (9).

Trebao je Mladosti nakon toga još jedan set za prolaz, a osvojili su ga 29 minuta kasnije. Toliko je potrajao treći, iznimno neizvjestan set u kojem se praktički cijelo vrijeme igralo poen za poen, no u samoj završnici su se Zagrepčani ipak pokazali spretnijima.

Bio je to kraj priče, ostatak dvoboja bio je samo formalnost, a mladostaši su uspjeli okončati posao u četiri seta. Hrvatske prvake s 20 je poena predvodio Brazilac Gabriel Franca, 15 poena dodao je Boris Buša, a 13 Kruno Nikačević.

Linker
27. travanj 2024 03:53