HRVATSKI JIU-JITSU SAVEZ
NATJECALA SE I POZNATA IMENA

Mladostaši najbolji na prvenstvu Hrvatske u jiu-jitsuu, u Zadru sudjelovalo čak 187 natjecatelja

Mladost je u seniorskoj konkurenciji ostvarila 15 pobjeda, odnosno 5 zlata, 1 srebro i 3 bronce.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2021. 20:02

U subotu je održano je državno Ju-Jitsu prvenstvo u Zadru. Natjecanje je održano za sve uzrasne i težinske kategorije u sportskim disciplinama JIU-JITSU.

Osim navedenih kategorija, sa svrhom popularizacije i omasovljenja sporta, u disciplini Jiu-Jitsu (Ne-Waza/BJJ) održano je natjecanje za početničke pojaseve (bijeli i plavi pojas) u seniorskim kategorijama. Dodatne kategorije za bijeli i plavi pojas (m: -56kg,-62kg, – 69kg, -77kg,-85kg, -94kg, +94kg, ž: -63kg, +63 kg).

Između prijavljenih 187 registriranih natjecatelja na Ju-Jitsu prvenstvu Hrvatske 2021., podijeljeno je 49 zlatnih, isto toliko srebrnih te 55 brončanih medalja u svim kategorijama. Među natjecateljima je bio velik broj mladih natjecatelja te djece, a natjecala su se i poznata imena hrvatske Ju-Jitsu scene nakon što su dobili priliku to učiniti nakog dugog vremena bez natjecanja zbog epidemiološke situacije.

Ukupnu listu rezultata možete vidjeti na sljedećem linku

image
HRVATSKI JIU-JITSU SAVEZ

Titulu najboljeg kluba u kategoriji seniora odnio je HAJJK Mladost – Alliance BD sa 15 pobjeda i 7 poraza, odnosno pet zlatnih, jednom srebrnom te tri brončane medalje. Drugo mjesto pripalo je Ju-Jitsu klub Zadar sa 17 pobjeda i 8 poraza, a osvojili su tri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju. Na trećem mjestu je JJK Vinkovačke Rode sa 8 pobjeda i 10 poraza, a od medalja su osvojili jedno zlato, tri srebra i jednu broncu.

Među mlađim uzrastima, prvo mjesto je također pripalo HAJJK Mladost – Alliance BD sa ukupno 47 pobjeda i 17 poraza, a od odličja su uzeli 11 zlata, 5 srebra i 6 bronci. Drugo mjesto pripada JJK Tatami sa 34 pobjede i isto toliko poraza, a u medaljama imaju 5 zlatnih, 7 srebrnih te 9 brončanih. Treće mjesto drži JJK Factory Đakovo sa 37 pobjeda i 17 poraza, a 4 zlatnih i srebrnih te 8 brončanih medalja.

Listu rezultata po klubovima možete vidjeti na ovom linku

Zadar Jiu-Jitsu Challenge 2021. održao se za početnike seniorske kategorije u sportskoj disciplini JIU-JITSU (NE-WAZA/BJJ).

48 prijavljenih natjecatelja podijelilo je među sobom 28 medalja i to 11 zlatnih, 11 srebrnih i 6 brončanih.

Ukupne rezultate natjecanja možete vidjeti na sljedećem linku

Najbolji rezultat natjecanja ostvario je JJK Vinkovačke Rode sa 12 pobjeda i 6 poraza, te 3 zlatne i srebrne medalje. Iza njih je HAJJK Mladost – Alliance BD sa 11 pobjeda i 6 poraza, a od toga 3 zlatne i 2 brončane medalje. JJK Lotus Club Croatia je na trećem mjestu sa 8 pobjeda i 4 poraza, a dva zlata i tri srebra.

Linker
05. svibanj 2024 08:44