MINAS PANAGIOTAKIS Afp
NHL DOIGRAVANJE

Montreal Canadiensi nadomak polufinalu zahvaljujući svom novom velikom junaku, Vegas se vratio u igru

Montreal bi četvrtu pobjedu mogao ostvariti već u noći s ponedjeljka na utorak...
Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2021. 09:06

Hokejaši Montreal Canadiensa stigli su nadomak plasmana u polufinale doigravanja NHL lige nakon što su poveli sa 3-0 u pobjedama protiv Winnipeg Jetsa u seriji koja se igra na četiri pobjede svladavši ih na svom ledu sa 5-1, dok su Vegas Golden Knightsi poravnali omjer u pobjedama protiv Colorado Avalanchea na 2-2 domaćom 5-1 pobjedom u četvrtom dvoboju.

Junak treće pobjede Canadiensa u finalu skupine Sjever bio je mladi Finac Joel Armia koji je postigao dva gola u situacijama kada je njegova momčad imala igrača manje na ledu, dok je Carey Price obranio 26 od 27 udaraca Jetsa.

Montreal je poveo vrlo rano u utakmici zahvaljujući svojim veteranima, strijelcu Coreyu Perryju (4:45) i asistentu Ericu Staalu, a i u toj akciji sudjelovao je Armia. U drugoj trećini je Artturi Lehtonen (29:24) svojim prvim pogotkom u doigravanju povisio na 2-0, da bi Armia (33:41) svojim prvim golom na utakmici odveo prednost na 3-0. Adam Lowry (37:51) je pred draj drugog dijela smanjio na 3-1 i vratio nadu gostima, no u posljednjih 20 minuta Nick Suzuki (48:52) i još jednom Armia (56:42) postavili su konačni rezultat.

Montreal bi četvrtu pobjedu mogao ostvariti već u noći s ponedjeljka na utorak kada je na rasporedu četvrta utakmica ove serije također u Montrealu.

Nakon što su u prve dvije utakmice u Denveru Avalanchei ostvarili dvije pobjede te bili tek nešto više od pet minuta udaljeni i od trećeg uspjeha u prvoj utakmici u Las Vegasu, odnosno dolaska u dominantnu poziciju u seriji, situacija u finalu Zapada sada izgleda potpuno drugačije. Domaći Golden Knightsi u četvrtoj su utakmici nastavili ono što su započeli na kraju treće i stigli do poravnanja u pobjedama.

Dvoboj je dobro započeo za Colorado koji je poveo golom Brandona Saada (1:50) nakon manje od dvije minute igre. No, tada je uslijedio šou Jonathana Marchessaulta koji je "hat-trickom" najzaslužniji za pobjedu Las Vegasa. Prvi pogodak Marchessault (7:07) je postigao za poravnanje na 1-1, da bi u drugoj trećini prvo Max Pacioretty (21:11) doveo domaće u vodstvo, a onda je Marchessault (31:28) zabio za 3-1. Početkom trećeg dijela Marchessault (46:01) je svojim trećim pogotkom povisio na 4-1, a konačni rezultat postavio je Patrick Brown (53:13).

Peta utakmica ove serije igrat će se u Denveru u noći s utorka na srijedu.


REZULTATI,

SKUPINA ZAPAD:

Las Vegas - Colorado 5-1

(omjer u pobjedama je 2-2)

SKUPINA SJEVER:

Montreal - Winnipeg 5-1

(Montreal vodi 3-0)

Plasman u polufinale izborit će momčadi koje prve ostvare četiri pobjede.

Linker
26. travanj 2024 07:42