ANDRE RINGUETTE/FREESTYLE PHOTO
DOIGRAVANJE ZA STANLEY CUP

Montreal u produžetku svladao Pittsburgh, prava golijada na utakmici Edmontona i Chicaga

Najuvjerljiviju pobjedu prve večeri ostvario je Calgary svladavši Winnipeg sa 4-1
Piše: HinaObjavljeno: 02. kolovoz 2020. 09:04

Utakmicama pretkola doigravanja za Stanley Cup nastavljena je sezona u američko-kanadskoj Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL), a najuzbudljivije je bilo u dovoboju Pittsburgha i Montreala, u kojem su Canadiensi slavili sa 3-2 pogotkom u 14. minuti prvog produžetka.

U nastavak sezone ušle su 24 od 31 momčadi, po 12 najboljih iz svake od dviju konferencija. Momčadi Istočne konferencije okupljene su u Torontu, a Zapadna konferencija je zatvorena 'pod balonom' u Edmontonu.

Canadiensi su u Torontu vodili 2-0 pogocima Kotkaniemija (12) i Suzukija (27), da bi Crosby (30) i Rust (33) vratili Penguinse u utakmicu. Treća trećina je prošla bez pogodaka na koji se čekalo sve do 14. minute produžetka, kad je pobjedu Montrealu donio Petry, a time i prednost od 1-0 u seriji na tri pobjede.

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su Edmonton i Chicago, a Oilersima nije pomoglo što su igrali u domaćem okruženju, istina bez podrške navijača. Blackhawksi su u Rogers Placeu slavili sa 6-4, a utakmicu je odredila već prva trećina nakon koje je Chicago vodio sa 4-1. Jonathan Toews i Dominik Kubalik su postigli po dva pogotka za Blackhawkse, s time da je Kubalik još triput upisan kao asistent.

Connor McDavid je postigao vodeći pogodak za Oilerse i sudjelovao dodavanjima u preostala tri, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Najuvjerljiviju pobjedu prve večeri ostvario je Calgary svladavši Winnipeg sa 4-1, iako su Jetsi poveli golom Coppa i držali prednost do 28. minute. Pogocima Gaudreaua (28), Riedera (33), Backlunda (39) i Mangiapanea (59) Flamesi su došli do preokreta i uvjerljive pobjede.

Linker
25. travanj 2024 02:05