Marko Milun, hrvatski kandidat za OI u Tokiju
 VOJKO BASIC Cropix
BOKSAČKI TURNIR

MOO zbog novog soja korone izmjestio kvalifikacije za Olimpijske igre iz Londona i Velike Britanije

Turnir je prekinut prošlog ožujka. Bit će nastavljen krajem travnja. Četvero naših borit će se za OI
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. siječanj 2021. 17:03

Europske olimpijske kvalifikacije za Igre u Tokiju, a koje su se trebale održati u Londonu u travnju, izmještene su iz Velike Britanije. To je najnovija odluka Međunarodnog olimpijskog odbora koji vodi boksačka natjecanja budući da je AIBA suspendirana. Razlog otkazivanja nastavka kvalifikacija u Londonu je pogoršano stanje s pandemijom u Velikoj Britaniji.

Kako sada stvari stoje, termin kvalifikacija ostaje isti, od 22. do 26. travnja 2021., ali će se naknadno objaviti grad u kojem će se turnir održati. Još preciznije, nastaviti jer on je već započet u ožujku 2020. godine kao posljednje uopće veliko, međunarodno sportsko natjecanje u Europi nakon izbijanja pandemije.

Nakon samo tri dana turnir je prekinut zbog povećanog broja zaraženih boksača i trenera. Podsjetimo, od naših predstavnika samo je Luka Plantić u ožujku prošle godine prošao prvo kolo. Toni Filipi, Ivana Habazin, Mladen Sobjeslavski i Marko Zeljko nisu bili te sreće.

Superteškaš Marko Milun čeka meč s engleskim predstavnikom Frazerom Clarkeom, Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kilograma trebala bi se boriti s Latvijkom Amandom Millere, a Marija Malenica u kategoriji do 60 kilograma s Francuskinjom Maivom Hamadouche.

Linker
16. travanj 2024 06:52