Alberto Bettiol
 LUCA BETTINI Afp
UTRKA KROZ ITALIJU

Najduža dionica Gira pripala Talijanu za prvo etapno slavlje u životu, vodeći stigli s velikim kašnjenjem

Nije se promijenila situacija u ukupnom poretku, Kolumbijac Bernal i dalje ima uvjerljivu prednost.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 27. svibanj 2021. 18:07

Jedino po čemu će se pamtiti 18. etapa ovogodišnjeg Gira bit će po podatku da je s 213 kilometara bila najduža i posljednja ravničarska, etapa bez ijednog uspona. Očekivalo se da će vodeći to prihvatiti kao lagodnu vožnju i pustiti one bez značaja za ukupni plasman da se obračunaju oko pobjede. Tako se i dogodilo.

Podatak da su svi vodeći u ukupnom poretku stigli na cilj s 20 minuta zakašnjenja nije bila neka reklama za one koji su došli prvi i završii na postolju, ali oni će svoj uspjeh pamtiti.

Pobjednik 18. etape bio je Talijan Alberto Bettiol koji u karijeri nije imao nekih većih uspjeha, ovo mu je prva etapna pobjeda na bilo kojem Grand Touru, ali je prije dvije godine osvojio Utrku po Flandriji što mu je svakako bio najveći uspjeh u karijeri. Drugi je bio Simone Consonni, a na trećem mjestu je završio nekad jedan od boljih biciklista, Irac Nicolas Roche.

Ništa se nije promijenilo u ukupnom poretku, Kolumbijac Egan Bernal i nadalje uvjerljivo vodi ispred Talijana Damiana Carusa (+2.21) i Britanca Simona Yatesa (+3.23).

Linker
06. svibanj 2024 06:16