Brončani Martin, zlatni Sinković i trener Bralić i srebrni Srbić
 TIN SRBIĆ
SRBIĆ ZAOKRUŽIO PRIČU

Najtrofejniji kartaški stol na Olimpijskim igrama u Tokiju donio je Hrvatskoj čak tri medalje!

Danima su u Tokiju kratili vrijeme čekajući svoje nastupe kartajući belot u večernjim satima...
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 12:59

Valent Sinković ima tri olimpijske medalje, srebro pa zlato i opet zlato. Ali Valent se iz Tokija zapravo vratio dvostruko nepobijeđen, u veslanju i belotu. A partner za ovu drugu pobjedu bio mu je srebrni Tin Srbić.

- Definitivno istaknuti da smo nas dvojica ostali nepobijeđeni - smije se Valent koji se nakon zlata odmara u Splitu.

- Brale (trener Bralić, op.a.) je par puta bacao karte na stol uz "čovječe, ne možeš protiv njih dvojice" ha, ha.

Ispada da je to bio "tajni recept" za olimpijski uspjeh, jedan kartaški stol i cijeli komplet medalja budući da su Sinkovići osvojili zlato, Srbić srebro, a Damir Martin broncu.

- Je, očito se dobro pokazalo. Razmišljaš o nečem drugom, a ne samo o svom nastupu, baš smo se dobro zabavljali. Morali bismo to ponoviti i u Zagrebu.

Kad su se veslači sa svojim medaljama vratili kući, Srbić je čak objavio i fotografiju kako sam sjedi za stolom, ali su karte bile podijeljene kao da su njegovi kartaški partner i suparnici još tu.

Gledao je Valent, naravno, finale preče, a komentar je...

- Jak je u glavi. Stvarno jak. Zna što treba napraviti i kad je najvažnije odradi svoje. Gledao sam kako su prije njega padali i sad ti ideš nakon njih... Treba to izdržati i napraviti svoje, svaka čast.

Čuli u se dan uoči finala.

- Bio je miran, znao sam da je sve dobro. Osjeća on pritisak, ali ne stisne ga to koliko sam skužio. Ne skrati mu se ruka, kako bi se to reklo.

Linker
01. lipanj 2023 17:44