Ilustracija
 ERIC VOLTO Only France Via Afp
Sada je službeno

Najuspješnija hrvatska dubinska apneašica Sanda Delija postavila tri hrvatska rekorda u ronjenju na dah

Rekordi su sada službeno verificirani od strane AIDA Hrvatska i krovne svjetske organizacije
Piše: HinaObjavljeno: 26. ožujak 2021. 11:39

Najuspješnija hrvatska dubinska apneašica Sanda Delija postavila je tri nova hrvatska rekorda u ronjenju na dah.

Delija je koncem prošle godine na AIDA Freediving World Competition natjecanju u Crvenom moru ispred Sharm El Sheikha zaronila na 80 metra u disciplini Free Immersion (ronjenja u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu), na 70m u disciplini Constant weight Bifins (ronjenja u dubinu sa perajama) i 65m u disciplini Constant (ronjenja u dubinu sa mono perajom) osvojivši prvo mjesto na tom natjecanju.

Rekordi su sada službeno verificirani od strane AIDA Hrvatska i krovne svjetske organizacije za ronjenje na dah, AIDA International.

Iduće natjecanje Delija će imati kod kuće na Adriatic Depth Trophy na Kvarneru u rujnu ove godine.

"Biti će mi drago napokon se natjecati u Hrvatskoj pogotovo na jednom sada već prestižnom natjecanju i iako znam da tamo znaju biti izazovni uvjeti dati ću sve od sebe. Nadam se da ću ponovo podići formu do kraja godine i još dalje pomaknuti svoje osobne rekorde. Ronjenje je stvarno sport u kojem se može natjecati do starosti i nadam se da ću još dugo moći pomicati svoje granice," kazala je Delija.

Ova 30-godišnja Riječanka od svibnja do listopada vodi ronilački centar na Asinari u Sardiniji, dok se zimi više fokusira na treninge: teretanu, trčanje, jogu, meditaciju i plivanje, kao i vježbe izjednačavanja izvan vode. Radi i kao govornik u sportskoj psihologiji za upravljanje emocijama. Naime, Delija je diplomirala psihologiju i međunarodni business u Parizu gdje je stekla iskustvo u kliničkoj psihologiji u radu s autističnom djecom. Završila je i magisterij iz Human resources u Londonu.

"Bit će nam izuzetno drago da okupimo kompletnu reprezentaciju na ovom natjecanju koje je naraslo na jedno od najvećih u svijetu i predstavimo se u najboljem svjetlu, a Sanda nam je svakako lider među djevojkama. Ja se nadam da će upisati svoje ime i u četvrtu dubinsku disciplinu kao nacionalna rekorderka," kazao je Vitomir Maričić, direktor ADT natjecanja.

Linker
26. travanj 2024 08:44