Luke Littler

 IAN STEPHEN Dppi Via Afp
KLINAC OBARA REKORDE

Najveća senzacija Svjetskog prvenstva: Nevjerojatni 16-godišnjak pomeo peterostrukog svjetskog prvaka

Littler navodno vježba samo između 30 minuta do sat vremena dnevno?
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 31. prosinac 2023. 12:38

Svjetsko prvenstvo u pikadu ne prestaje iznenađivati. Nakon što je već u drugom kolu turnira ispao dvostruki svjetski prvak Škot Peter Wright poraz je sinoć doživio i peterostruki prvak Nizozemac Raymond van Barneveld. I to kakav!

Bolji od njega s rezultatom 4:1 bio 16-godišnji Luke Littler koji se ovom pobjedom plasirao u četvrtfinale turnira gdje ga očekuje Brendon Dolan iz Sjeverne Irske.

- To je nevjerojatno. Ne znam što da kažem. Uspio sam! - rekao je oduševljeni Littler nakon sjajnog prosjeka od 105 u pobjedi protiv Van Barnevelda.

‘The Nuke‘ igra fantastičan turnir, a ova pobjeda osigurala mu je nagradu od najmanje 50.000 funti.

Littler, koji je u kolovozu otkrio da vježba samo između 30 minuta do sat vremena dnevno, do sada je pomeo Christiana Kista, Andrewa Gildinga, Matta Campbella i Van Barnevelda, usput obarajući nekoliko rekorda.

image
IAN STEPHEN Dppi Via Afp

Pobjedom u prvom kolu nad Kistom postao je najmlađi pobjednik na turniru te je ostvario i najveći prosjek za debitanta (106,12). Postao je tako glavna sportska tema na Otoku. Ako nastavi s ovakvim predstavama i uspije osvojiti Svjetsko prvenstvo postao bi najmlađi pobjednik u povijesti.

Trenutno taj rekord drži sjajni Nizozemac Michael van Gerwen koji je svoj prvi naslov osvojio s 24 godine.

Linker
06. svibanj 2024 11:28