JUSTIN TALLIS Afp
BITKA ZA PRESTIŽNU TITULU

Najveći ponovno pomiče granice, ali veliko finale obilježile su nemile scene: ‘To su moroni‘

Carter je nakon poraza od O’Sullivana imao poruku i za navijače koji su mu se opasno zamjerili
Piše: SNObjavljeno: 15. siječanj 2024. 13:05

"Ne znam ni sam kako sam osvojio ovaj turnir", iskreno će Ronnie O’Sullivan nakon što je pred navijačima u Alexandra Palaceu podigao svoju već osmu, rekordnu titulu na Mastersu. Najbolji igrač svijeta, a za mnogi i najbolji u povijesti snookera preokretom je zaustavio Allistera Cartera.

Pobijedio je Ali dvaput rak, vraćao se jači nego ikad, ušao u životnu formu i lovio uspjeh u karijere, ali za razliku od tih bitki, protiv O’Sullivana nije mogao. Zapravo, možda bi bolje bilo reći nije uspio, jer da može je definitivno pokazao. Imao je u nedjelju prednost od 6:3, ali onda se probudio svjetski ‘broj 1‘ i kaznio svaku njegovu pogrešku.

S 48 godina na leđima postao je tako O’Sullivan najstariji osvajač Mastersa, a ujedno je i, podsjetimo, najmlađi jer 1995. imao je svega 19 godina kada je ugrabio ovu prestižnu titulu.

image

Ronnie O‘Sullivan

JUSTIN TALLIS Afp

- Pokušao sam igrati s malo slobode, a onda sam kasnije rekao sam sebi da će me, ako želi pobijediti, morati otjerati sa stola. Ali u večernjem dijelu nije igrao sjajno, igrao je bolje u onom poslijepodnevnom. Bio je agresivan, ali nije iskoristio neke prilike i dao mi je malo prostora za disanje - komentirao je O‘Sullivan nakon pobjede za BBC.

Carter, s druge strane, nije skrivao razočaranje, a imao je poruku i za navijače koji su mu se opasno zamjerili.

image

Ali Carter

JUSTIN TALLIS Afp

- Ljut sam što sam izgubio, ali da me netko prije pitao, potpisao bih za nastup u finalu. Čeka me puno dobrih stvari i vidim da idem u pravom smjeru. Ronnie je na kraju odigrao jako dobro. Dao sam sve od sebe, ali to jednostavno nije bilo dovoljno, reći će Carter pa potom poslati poruku "moronima" u publici:

- Dovoljno ga je teško pobijediti, a onda još imate ljude koji viču kad ste na potezu, ljude koji govore gluposti u važnim trenucima. Zašto? Jer nemaju dovoljno mozga u glavi. Smiješno. U toj publici ima nekih morona. Jednostavno nevjerojatno - požalio se za kraj 44-godišnji Englez.

Linker
05. ožujak 2024 12:27