Tiger Woods

 PATRICK SMITH/Getty Images Via Afp
NOVA OZLJEDA

Najveći svih vremena odustao od natjecanja, sve više se spominje kraj karijere: ‘Izgleda kao da se muči‘

Jedan od najbogatijih i najboljih sportaša svih vremena Tiger Woods je sve bliži odluci o oproštaju
Piše: SNObjavljeno: 10. travanj 2023. 09:36

Tiger Woods se povukao s turnira Augusta National. Iako je najslavniji golfer svijeta probao igrati i stigao do treće runde, zbog ozljede se ipak morao povući.

"Razočaran sam što se moram povući zbog pogoršanja mojeg plantarnog fascilitisa (sindrom petnog trna, op. a.). Hvala svim fanovima i organizatorima koji su mi pružili puno ljubavi i podrške. Sretno svima danas!", napisao je Woods na Twitteru.

Woods je ovime zabrinuo fanove, a američki mediji aktualizirali su glasine o njegovom umirovljenju. Jason Day ga je susreo na terenu tjedan dana ranije.

- Hodao je uokolo i sjajno igrao. Jako je puno radio. Njegovi udarci su izgledali sjajno, ali vrijeme mu je pokvarilo sve.

Woods je odlučio da se više ne može boriti i s lošim vremenom i s ozljedom koju je vukao.

- Prošle godine kada sam ga sreo je rekao da je odustao od PGA turnira jer mu se pogoršala ozljeda. Jučer je izgledao kao da se dosta muči. Vrijeme ga je očito dotuklo. Tako je, kako je - rekao je Day.

Woods je svoju profesionalnu golfersku karijeru započeo s 20 godina i smatra se najvećim koji se ikada bavio ovim sportom. Danas je 47-godišnji Woods daleko od najbolje forme, a na to je utjecala velika afera iz 2009. i brojne ozljede kasnije. Te 2009. godine se više žena javno oglasilo i otkrilo kako je spavalo s Woodsom koji je 2010. prekinuo karijeru kako bi pokušao spasiti brak sa suprugom Elin kojoj je priznao brojne prevare.

Par se na kraju ipak rastao, a Woods se kasnije vratio golfu no ne na prijašnjoj razini. S godinama su počele dolaziti i ozljede pa je između 2014. i 2019. godine imao četiri operacije leđa, a najgoru ozljedu doživio je u veljači 2021. godine kada je preživio tešku automobilsku nesreću.

Doktori su mu spašavali desnu nogu koja je bila teško polomljena uz gležanj koji je najteže stradao. Liječnici su mislili da neće moći ni hodati, no Woods se vratio na golf teren. Krajem 2021. godine je u razgovoru za Golf Digest rekao kako je njegova profesionalna karijera na ozbiljnom nivou gotova, ali da će odigrati par turnira godišnje. Na PGA Tour se vratio 2022. godine po prvi puta nakon sudara.

Ipak, izgleda da mu tijelo daje sve više znakova da je s golfom, barem ovim profesionalnim, gotovo. Nova ozljeda to pokazuje. Tiger će u danima koji dolaze morati vidjeti ima li smisla se mučiti ili je bolje otići u zasluženu mirovinu i golf igrati rekreativno.

Linker
02. svibanj 2024 21:00